Aquinovic Birtok ("őrjárat")

More
13 years 5 months ago #3511 by danka90
- Nem vagyok benne biztos, a hölgy klánja a legelitebbek közé tartozik, de ezt nem tisztem eldönteni, hogy ott megállnád-e a helyed.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 5 months ago #3512 by TheElf
Elish rádnéz:

- Szerinted mi tenne egy klánt elitté? A kiemelkedettségnek megannyi formája, módja, útja van. Nézz csak rá a helyi csipkever?kre, akik közül nem egy Ynev szerte híres, s bizony kiemelkedettebbek ?k egy fejvadásznál. Ha egy klán egy követet kísér, és fontos a protokoll, akkor általában kevésbé fontos az orgyilkosság. Egyszer?en azért, mert más a klán feladata, másban elit a klán. Ha valamely klán, és annak vezetése magát Kránt is képviselheti, ezt a feladatot kapja, az azt jelenti, hogy erre a feladatra maguk a 13-ak, és talán maga Ranagol is azt a klánt tartja a legjobbnak.

Majd a fogolyra pillant egy kis hamiskás félmosollyal:

- Te pedig pont azért hibázol, mert nem tudod, ha az én védelmem alá akarsz kerülni, az én emberem lennél, nekem tartoznál h?séggel szándékaid szerint, akkor végül melyik klán sorai között teheted ezt. Aki kell?en kiemelkedett azt nem pusztán egyetlen klán szolgálja. Minden Consular-t szolgál egy köteles rend, de aki a Birodalom követeként jár el, azt más rend is vigyázza. Ezen felül akadnak szabad rendek, általam alapított iskolák. És vannak [i:6sd3yu96]szövetségeseim[/i:6sd3yu96], akik szolgálatába elszeg?dhetsz.

Megáll egy picit a gondolatban. Majd pár szívverésnyi id? után folytatja, kicsit a fogoly felé hajolva:

- Szerinted rosszul mérném fel, hogy hol a helyed a szolgálatomban?

Mire az hebegni, habogni kezdene, ha Elish nem fojtaná bele a szót:

- Sokan mondják, hogy követnek egy boszorkány a legjobb. S azt is, hogy a boszorkánynak szeret?re van szüksége a mágikus energiái miatt. S szövetségesekre, akik hol a szükséges füveket, hol ékszereket, ruhákat, szeret?ket biztosítsanak a számára. Vagy ott van helyed ebben a szövetségi rendszerben ahol mondom, vagy sehol. És nem oktatod ezt a fiatal varázstudót, hanem segíted. S leginkább nem gondolod azt, hogy a tény, hogy egy boszorkánynak szeret?kre lehet szüksége feljogosít arra, hogy e szövetségi rendszer egy vezet?jének a kebleit bámuld, a feladatra való összpontosítás helyett. Azt hiszem, most elég érthet? voltam.

- Igen - feleli a fogoly szemlesütve...

More
13 years 5 months ago #3519 by danka90
- Akkor ezt megbeszéltük és ahogy elnézem a támadást is sikeresen visszaverték a csapataid. Vagy legalábbis már csak órák kérdése. Gondolod, hogy érdemes lenne továbbindulni, hogy az eredeti feladattal foglalkozzunk? Persze hatásos lenne most egy er?s válaszcsapás is, de a helyzet fontossága nem biztos, hogy lehet?vé teszi. - utalva ezzel a démoni problémára.

- Avagy a szolgálóid már épp a válaszcsapást mérik a szomszédos nemesi házra? Rangjuk alapján kinézném bel?lük, hogy míg én a védekezésnél tartok fejben, ?k már rég túlléptek ezen....

More
13 years 5 months ago #3520 by TheElf
Elish ezúttal kicsit szigorúbban pillant rád, látod most hibáztál és némi kioktatás is jön.

- Rossz megközelítés elválasztani a védekezést a válaszcsapástól, hiszen a jelen helyzet súlyossága okán, sokan tartják e birtokot sebezhet?nek, és ez akár engem is fenyeget. Amíg [i:iovvxw7w]következmények nélkül[/i:iovvxw7w], csupán a harcba küldhet? er?ket kockáztatva megtehetik ezt, addig miért ne támadnának újra és újra? A védekezés akkor, és csakis akkor teljes, ha aki támadást fontolgat tudja, hogy a saját pusztulását kockáztatja.

Majd némi szomorúsággal a hangjában folytatja

- Sok helyzetben lehetek kegyes, választhatom azt, hogy [i:iovvxw7w]nem pusztítom el[/i:iovvxw7w] a hibázó kiemelkedetlent, mert az oktatása, nevelése kiemelkedetthez méltóbb tett, de ez esetben csak a támadók elpusztítása a választásom, és csak kevés becsületgyermeket fogadhatok be. Mindig sajnálom, amikor egy amúgy jobb sorsra érdemes ember, ahelyett, hogy a lehet?ségeivel élve kiemelkedettebbé válna a biztos és szükségszer? halált választja maga, családja, és követ?i számára mer? hatalomvágyból.

Valóban sok érték pusztul el ilyenkor, szolgák és szolgálólányok, harcosok, test?rök, fejvadászok, tudósok. S az ostromok során akár könyvek, iratok is elégnek, értékes m?alkotások mennek tönkre, s olyan épületek falai omolhatnak le, amiket évekbe, évtizedekbe tartott felépíteni. És megérted, hogy a gy?zelem örömével szemben hogyan áll szemben pusztítás felett álló szomorúság.

De utána egy mosolyt er?ltet magára, a szemedbe néz

- Nem lenne szabad szomorúnak lennem. Megajándékoztatnak egy új élettel, megannyi új lehet?séggel, és legközelebb nem fognak hibázni. Évezredek múltán talán fel sem t?nik, hogy ehhez újra fel kell n?niük, s mostani tudásuk, mostani ötleteik, lehet?ségeik elvesztek. Csak tudod én nem szeretek feleslegesen ölni, ennek az értéknek a megvédésér?l is nehezen mondok le.
[i:iovvxw7w]
Gondolatok, értékek, lehet?ségek, megújulás lehet?sége... Valahogy a legtöbb ember nem ezek mentén a gondolatok mentén beszél életr?l, halálról, kíméletr?l és pusztításról. Furcsán idegen lehet a számodra ez a gondolkodásmód. [/i:iovvxw7w]

More
13 years 5 months ago #3521 by danka90
"Ez valóban idegen, nekem gy?zelem van és vereség. Támadás, védekezés, ellencsapás, a szokásos harci taktikák. Nem egészen értem ezt a lányt, de ez valószín?leg a kett?nk közti különbségb?l adódik. Azt mondják, egy elf addig él, míg ketté nem vágod. Ezért illik ?ket minél hamarabb felszeletelni. De ? látványosan nincs felszeletelve és így elnézve a helyzetet, több életnyi b?nh?dés várna arra, aki megpróbálja. De vajon mióta van ez így? Hány éves lehet ez a kráni kiemelkedett? Azért beszél így, mert tud valamit, amit sem én, sem a mesterem, sem a szüleim nem tudnak? Valószín?leg így lehet, mert ha csak simán bolond lenne, nem ért volna el ilyen pozíciót...

Mindenesetre jó lesz figyelnem rá, de fenntartással fogom kezelni a szavait, elvégre ez itt mégiscsak Gorvik, ha van is olyan hatalma, amivel képes elpusztítani egy egész hercegséget, nem biztos, hogy ismeri a dolgok m?ködését részleteiben. Csak felülr?l szemlélve. Bár neki az is elég, képes rákényszeríteni a saját szabályait bármire, hogy a dolgok úgy m?ködjenek, ahogy ? elképzeli. Hmm... Erre nem is gondoltam még. Valójában jelen helyzetben nem kell fenntartással kezelni semmit, amit mond, mert ha kimondja, úgy lesz. Nem azért, mert pontosan érti a hercegségek folyamatait, hanem azért, mert ? úgy akarja. És pont.

Na de akkor most én mit csináljak? Ez az egész sztori már akkorára n?tte ki magát, amekkora még a gyerekmesékben is túl nagy falat lett volna egy h?s kalandozónak. El kell fogadnom, hogy nincs túl sok beleszólásom a történetbe, bár épp elég lesz csak az árral sodródva végigélni. Hát jó, ha ezt túlélem, ennyivel is okosabb leszek. A túlélésre pedig egyetlen jó esélyem van, ha Elishiaila mellett maradok. Ez úgyis az ? szintjére való feladat... "

Ezeket a dolgokat végiggondolva válaszolok kicsit megkésve Elishiailának:
- Értem... De mit tehetek most én? Mióta rájöttünk Shienvik dolgaira, folyton ez jár a fejemben. Teljesen tehetetlen vagyok, neked kész terved van, megvannak hozzá a szükséges er?id, hogy kivitelezd, az egész dolgot az irányításod alatt tartod. Eközben én nem csináltam semmit azon kívül, hogy elkészítettem egy-két ékszert, míg te vagy tizenötöt és mindegyiket jobban. Több évig tanultam, szívtam magamba a tudást, sanyargattam magam a hatalomért és most, hogy hasznát kellene vennem, az egész értéktelen... Ne haragudj, semmi id?d és energiád a pitiáner problémáimmal foglalkozni, inkább csak mondd, hogy mi legyen a következ? lépés és én követni fogom, sajnálom a tiszteletlenségem.

More
13 years 5 months ago #3522 by TheElf
Elmosolyodik

- Egy birodalom akkor m?ködik jó, [i:38fnysq0]ha minden szintje[/i:38fnysq0] jól m?ködik. Kivétel nélkül. Az utolsó koldusnak is az a feladata, hogy hatékonyan csalja ki a parasztok rezeit, mert ha ? nem törekszik a tökéletesedésre, akkor a felette lév?nek sem kell igyekeznie, hogy megtartsa a pozícióját, s ha nem érzi ezt fenyegetve, könnyen fog belekényelmesedni, nem kell neki a nagyobb pozíció, meglesz ? így is. A te szinteden, a te hatalmad lesz pont elég, és ezért kell megbecsülni oly sok ember tudását, hatalmát.

- Mikor a szomszédotok ellenetekre tört, nem csak az ? családjuk gyengült, de halálukkal a h?béruruk, s annak a h?bérura is, s ha szépen lassan tartományok szintjér?l, gorvik szintjér?l, Ranagol összes híve szintjér?l nézzük is, és azt mondjuk eltapostunk egy hangyát, Messen városában megannyi ember, s másfajú fogja azt mondani: Mégis gyengültünk. S ha minden második nemes, minden második ork törzs, minden második fejvadászfalu járna úgy mint ?k, akkor megfelez?dne az er?nk, s helyes hát, ha az ilyen vesztesség szomorúsággal tölt el

- A Birodalom szülötteként viszont azt kell mondanom, ami nem pusztít el, az er?sebbé tesz, így eme vesztesség felett sem szabad bánkódni. Lám meglátogattuk Pyarront, hogy er?sebben születhessen újjá, és er?s szövetségese is lett a birodalomnak az Amundok hordái ellen. Megannyi kiemelkedett társunk életét védte meg a túler? amire így tehettünk szert e szövetségben. Ezzel örökkévaló lelkeket is megóvtunk az amundok fekete-mágiájától, s Pyarron nagyjai sem a shadoni férgekkel kötöttek szövetséget.

- De ahhoz, hogy ez a szövetség jól m?ködjön, nem csak a két szövetséges er?s seregére van szükség, hanem arra az asszonyra is aki éppen egy predoci pince padlóját sepri fel, mert csak tiszta pincében készülhet igazán jó bor. Ne azt nézd mit tudok én megcsinálni, ne én legyek a mérce, vagy a szomszéd, vagy egy shadoni féreg, tudd, hogy csak akkor jutsz el?re, ha saját határaidat gy?zöd le.

Time to create page: 0.196 seconds

Útvonal

Aktuális gondolatok

Ha saját szerepjátékot alkotnál, legyen az első kérdés az: Van-e valami olyan játék, amivel játszanál, de nem elérhető a piacon?

Bejelentkezés

Kereső

Cookie kezelés

This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.