Aquinovic Birtok ("őrjárat")

More
13 years 4 months ago #4059 by TheElf
- Ezek java része inkább varázsitalhoz, festékekhez valók. Elishiaila-val gy?jtöttük, mert szerintem neki mostanában rengeteg festékre lesz szüksége. De ezen felül pár varázsitalhoz is szereztem összetev?ket. Akadnak még gyógyfüvek sokféle f?zethez. Méreghez való csak 1-2 féle akad, de az sem túl er?s. Ne feledd, hiába Elishiaila katonái harcolnak a legtöbb helyen azért a rendünk lovagjai is kiveszik a részüket a harcokból, ha tehetik, de talán a ti katonáitok is. Így pedig lehetnek sérültek is, és kellhet ellenméreg is az ellenség mérgei ellen.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 4 months ago #4060 by danka90
- Értem, végülis nem is a legjobb hely ez erre a beszélgetésre, majd tartalmasabb lesz, ha a laboromban leszünk és mindezeket ki is tudjuk próbálni. Már van pár jó ötletem, el kellene kezdeni megvalósítani ?ket. Viszont a gyógyításhoz nem sokat értek. Megvannak az elméleti alapok, de sosem tudtam megcsinálni. De ha elmondod, hogy mi mire jó, hátha tudok segíteni továbbfejleszteni. Végülis a fájdalomcsillapító is csak egy méreg, ami érzéketlenséget okoz. Ha így fogom fel, akár hasznos is lehetek.

More
13 years 4 months ago #4061 by TheElf
- Nem feltétlenül! A fájdalom csillapítására sokszor a gyulladást kell csökkenteni, ami ugye közel sem az a helyzet, mintha mérgeznél. Legalább ilyen fontos, hogy felismerd a problémát. Értsd a test m?ködését, és tudd azt is, hogy hogyan lehet beleavatkozni ebbe. Sok esetben a sebek összevarrása is fontos, máskor h?teni kell sérült testrészeket. - Kezd?dik a magyarázatok hosszú sora. - Így sok esetben a gyógyítás inkább a kínzás során az áldozat életben tartására használt praktikáiddal lesz rokon.

Hamar elmagyaráz neked a két lány pár alapfogást, de az összetettebb dolgokba még nem nagyon mennek bele.

More
13 years 4 months ago #4062 by danka90
- Érdekes, én életbentartásnál eddig nem jutottam sokkal messzebbre az érfogónál és néhány egyszer?bb véralvadást segít? szernél. Így majd jobban elnyújthatom az élvezetet. Meg ha belegondolok, hatékonyabb is lehetek, mert ha a fájdalomcsillapításhoz h?teni kell, akkor az ellenkez?jéhez f?teni. Vagy a kett? váltakoztatásával játszani. Rendben, érdekes új ismeret lehet a gyógyításban is.

És a magam nyelvére lefordítva szépen tanulok a lányoktól gyógyítást, bár inkább a kínzás újabb lehet?ségeit látom benne.

More
13 years 4 months ago #4063 by TheElf
Az a baj, hogy ?k viszont nem ezt a szemléletet követik. Sok id? megy egy a helyes diagnózis felállítására, azon belül külön fejezet mit érdemes mágiával, mit érdemes világi megoldásokkal gyógyítani. Ez pedig a betegségek kapcsán például biztosan nem jó kínzáshoz. Hát még akkor amikor Elishiaila a test és a lélek betegségeir?l, ezek egymásra hatásáról beszél. (pszichoszomatikus tünetek, nocebo, placebo, stb) Bár ilyen betegségr?l nem beszél, de gyanítod, hogy a dzsadok [i:3ldsyjpx]krónikus, fert?z? kiemelkedetlenség [/i:3ldsyjpx]áldozata. Amire szerinted dzsad szukák esetében a legjobb gyógymód, ha eleget szenvednek. De ezt az ötletet valahogy nem lenne célszer? közbevetned, miközben sok hasznos vagy kevésbé hasznos magyarázatot próbálnak el?adni.

More
13 years 4 months ago #4064 by danka90
Betegségekkel kapcsolatban is van érdemi információ a lányok el?adásában, mert a betegségekhez én is értek valamennyire, leginkább az okozásukhoz, de némi gyógyító mágiám is van, nem árt, ha ebben az irányban is tájékozottabb leszek kicsit. Már csak azért is, mert jó tudni, hogy mi az, amit könny? gyógyítani világi módszerekkel, mi az, amit nem. Így ha erre kerülne a sor majd a jöv?ben, tudni fogom, hogy mit érdemes kire rászabadítani.

Kicsit furcsa, hogy amikor mérgekr?l volt szó, sokkal kevésbé voltak lelkesek, a gyógyítás pedig Rendrassának is ennyire érdekes, bel?le inkább a mérgezésért való rajongást néztem volna ki. De sebaj, hallgatom amit mondanak és igyekszem minden információt a helyére tenni, értelmezni.

Time to create page: 0.195 seconds

Útvonal

Aktuális gondolatok

Ha saját szerepjátékot alkotnál, legyen az első kérdés az: Van-e valami olyan játék, amivel játszanál, de nem elérhető a piacon?

Bejelentkezés

Kereső

Cookie kezelés

This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.