Aquinovic Birtok ("őrjárat")

More
13 years 4 months ago #4034 by TheElf
- Nem feltétlenül mesteri szint, és nem is igazán a kikeverés a f? probléma, sokkal fontosabb kérdés a biztonságos használat, tárolás, az összetev?k biztonságos kezelése, hiszen itt nem mondhatod azt, hogy a természetben is vannak b?rön át felszívódó mérgez? anyagok. A paprika is amikor csíp, akkor bizony egy méreg, kínméreg. Sok helyen biztonsággal megfoghatod, de van ahol elég érzékeny a b?r, hogy ne. Gondold végig azt, hogy amit?l csíp, azt mondjuk viszonylag tömény alkoholos oldatban alkalmazod. Biztos, hogy az ellenfélre fújva csípné a szemét, orrát, s anélkül, hogy megvágnád bárhol is. De akad más lehet?ség is, amikor további olyan anyagokkal kevered amik tágítják a pórusait, s így a b?rön keresztül is valamennyi felszívódhat. És nem is alkalmaztál ehhez semmi újdonságot. A f? gond viszont az, hogy az alkohol le is mossa mindezt. Így célszer?bb lesz lecserélni olyan anyagra ami megtapad a b?rön is, de paprika erejét is magával tudja vinni. De a pórusok tágítása mellett a b?rt érzékenyebbé tév? anyagokkal is kísérletezhetsz, ezért érdekes a csalán is amit szedtél. Ártatlan szerek ezek, de mégis sokmindent meg lehet bel?lük tanulni.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 4 months ago #4038 by danka90
- Tehát a csalán hatása nem is feltétlen a méreganyagot jelenti, hanem a hordozóanyagot. Mert képes a b?rre hatni. Ezzel együtt mérget juttatni bele. Remek ötlet, erre nem is gondoltam volna. Akkor maradjunk az egyszer? anyagoknál. Tehát a csalánból csinálok kivonatot, ami a hordozó lesz, ezt vegyítem a paprika kivonatával, ezzel máris elértem, hogy fellazítsam azokat a bizonyos pólusokat, amin át bejuttatom a paprikát és kész egy primitív kínméreg. B?rön át ható. Ezeknek a tárolása, elkészítése viszonylag egyszer?, jó kísérleti célokra. De ha keményebbet akarok, akkor a b?rt savval is lazíthatom, ebben lenne a paprika hatóanyaga. Bár jó kérdés, hogy ez még mindig méregnek számít-e...

More
13 years 4 months ago #4047 by TheElf
- Sok hasonló dolog lehet méreg, de el?sorban nem így kell különbséget tenned, hogy szerinted méreg, nem méreg. Fontosabb megérteni a hatásmechanizmusok különbségeit, a mérgek kezelését.

More
13 years 4 months ago #4049 by danka90
- Kezelését, mint szállítását, alkalamzását, vagy mint csoportosítását hatásmechanizmus szerint? Bár az alkalmazás is nehézkes, ha arra gondolok hogy juttatnám a fegyveremre a mérget, amit t?led kaptam, nem sok ötletem lenne itt, az erd? közepén. Otthon még talán megoldanám, de itt feladná a leckét. Tényleg, ez máris jó lecke lenne, hogy lehet ezzel bekenni a fegyvert úgy, hogy a fegyver tárolását is meg kell oldani, hogy ne mérgezzen be engem véletlenül? Az ellenméreg egyszer? megoldás lenne, de biztosan van kiforrottabb, trükkösebb is a tarsolyodban.

More
13 years 4 months ago #4057 by TheElf
- Valóban sok megoldás létezik erre, a méreg fokozatos megszokását is beleértve. De egy fegyver ha érintkezik a b?rrel okoz valami sérülést is. Ha pedig a ruhával, vérttel érintkezik akkor hiába szívódna fel a b?rön át a mérged ezzel nem jársz sikerrel. Éppen ezért sok méreg használata nem feltétlenül egyszer?. Van lehet?ség mérget az ellenfélre fújni, van lehet?ség ráönteni, ?t mérgezett tárgyal elérni vagy megsebezni. S?t, akad sok más lehet?ség is a méreg célba juttatására. Hiszen egy légiméreg esetén elég a fiolát kinyitni. Soroljam még a lehet?ségeket kedves? - Kérdezi a lovaglány - Mindenestre, ha kell, én szívesen tanítalak pár dolog ügyes alkalmazására.

- A legf?bb kérdés, hogy milyen mérgek érdekelnek? Olyanok amik elkészítésére valós esélyed is van, vagy elméleti tudást szeretnél szerezni? Mert ugye hiába oktatlak a kráni növényekb?l készített mérgekkel kapcsolatban, azzal itt nem mész semmire, én pedig kevésbé szoktam meg a gorviki alapanyagok használatát, ellenben a menyasszonyod ismeri ?ket, hiszen számára ezek jelentik a természetes, magától értet?d? választást. Szerintem ?t kérdezd - Majdnem biztos vagy benne, hogy Elishiaila tanácsa mögött az udvariasság a legfontosabb ok.

More
13 years 4 months ago #4058 by danka90
- Igazad van, a f? oktatóm és útmutatóm a témában a menyasszonyom lesz, viszont nem mindennap találkozik az ember kráni nemessel, ezért a faggatózás. Mindenképp a gyakorlati tudás érdekel, amint láthattad kevésbé vagyok az az elmélked?s típus.

- Viszont a mérgek célbajuttatását illet?en nem feltétlenül csak a harcban gondolkodom. Sokszor finomabb helyzetekben is jól jöhet egy-egy elhintett enyhébb hatású méreg, ami épp csak kicsit oldja a tárgyalópartnerek ellenállását. De erre is lesz majd jó módszerem. Akár egy egyszer? kézfogás. Sajnálom, hogy nem vagyunk a laboratóriumban, most kísérletezni támadt kedvem. De tudom, van fontosabb dolgunk is. De mégis, várakozás közben azért el lehet gondolkodni. Rendrassa milyen anyagokat gy?jtöttél út közben és mik a szándékaid vele? Bizonyára lesz olyan ötleted, amire nem is gondoltam volna..

Time to create page: 0.189 seconds

Útvonal

Aktuális gondolatok

Ha saját szerepjátékot alkotnál, legyen az első kérdés az: Van-e valami olyan játék, amivel játszanál, de nem elérhető a piacon?

Bejelentkezés

Kereső

Cookie kezelés

This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.