Darnol Aquinovic szobája

More
14 years 6 months ago #1832 by TheElf
Replied by TheElf on topic Darnol Aquinovic szobája
- Nem könny?, hiszen bár tudom, hogy az információ pontos, azt is tudom, hogy az információforrásomnak vannak eredend? korlátai. De ez egy kicsit hosszabb történet, de ahhoz, hogy megértsd tudnod kell, mi teszi a démont démonná. Miért fontos ez? Els?sorban azért, mert a Változás Törvénye nem csak az egyes országok törvényeire, vagy éppen az uralkodók személyére vonatkozik, hanem [i:30i6c1si]minden és mindenki természetére[/i:30i6c1si], a világ nem változatlan, és semmi olyan nincs amit meg ne lehetne változtatni. Ha pedig egy démon lényege megváltozik, akár az a tulajdonsága is megváltozhat ami démonná tette. Vajon ez esetben a változás törvényére kell hagyatkozni, vagy a saját bizalmatlanságomra? - Kérdezi mosolyogva

- Ismersz, e téren én a Kosfejes Úr szavára többet adok mint sok más véleményre, még akkor is, ha egyetértek a vélemények mögött húzódó érvekkel. Innen pedig már csak tetteim hatásait kell helyesen felmérnem, ami bár nem könny? feladat, igazán nehéznek sem mondanám, és biztosan nem lehetetlen. Mib?l gondolom, hogy az adott "démon" ?szinte? A válasz egyszer?: Bár a legtöbb démon lényeg hiányos, és szilárd elvek hiányában sok szempontból kiszámíthatatlan, hiszen nem tudjuk mikor és mi tölti ki az ?rt, mégis éppen eme ?r okán a démonok többsége egyszer?. Hiányos, és éppen ezért egyszer?.

- Adott egy démon, harcos de mégsem az. Sokmindent lehetne t?le tanulni, de aki az útjára lép elveszik. Pont a hibás, hiányos út okán. Ismerve viszont a tényt, hogy e démon azt testesíti meg, aki harcos de mégsem az. Mindent megtesz amit a harcos, de pont a lényeg, a küzdelem célja hiányzik bel?le. Céltalanul kóborol, mind er?sebb ellenfeleket keresve, de valós célja, értelme nincs. A lényege egy értelmét?l megfosztott céltalan gondolat. Bármit is kezd azzal, hogy legy?zzék, akár a bosszú a célja, akár a tisztességes visszavágás, a harci tudása célt nyert, megsz?nt céljától megfosztott paradox, értelmetlen gondolat lenni. Pont a démoni lét lényegét vesztette el. Ha nem így lenne, ma is csak harcot keresve kóborolna.

- Hogy mi lehet a célja? Nehéz lenne megmondani. Nem tudom, és nem is tudhatom. Lehet a bosszú, de akkor ezt nem adná ki a kezéb?l. Ha azt hiszi, hogy ez a démon legy?zhet, akkor nem mondaná, hogy legy?zhetem. Hajlamosak vagyunk a démonok tetteibe olyan érzelmeket belelátni, amikre ?k lényegüknél fogva képtelenek. A démon egy hiányos, és ezért önmagának ellentmondó eszme, nem tud egykönnyen többé válni. Ez pedig azt jelenti, hogy a többség nem tud gy?lölni sem, csak az önmagával ellentétes eszmék kioltására törekedni, és képviselni a saját eszméjét. Ahhoz, hogy egy ilyen démon céltalan maradjon, nem szolgálhat urat, ha nem szolgálhat urat, akkor minden ?t szolgálatra kényszeríteni törekv? úr kioltására fog törekedni. Ha még démon nem segítene démonurat. Ha már célja, értelme okán nem az, akkor sem a démonurat segítené.

- Hogy gyengíteni akar? Vagy meger?sítene miel?tt legy?zne? Vagy éppen valami okból a változása miatt szolgálna? Nem tudom. Nem tudom mi tölti be az ?rt, és ezen nehéz lenne változtatni. Túl sok id? lenne megismerni, kiismerni. ? is sok évezredes id?távon tervez. De [i:30i6c1si]amit tudok[/i:30i6c1si] [i:30i6c1si]a lényegér?l[/i:30i6c1si], arra építhetek. És hiszem, hogy azért tesz többet mint megannyi egyformán viselked? közdémon, mert a tetteim nyomán változott, hiszem, hogy a Változás Törvénye rajta is m?ködik. Elég jó ok ez?

- Ellenben nem els?sorban az ellenfelünk gyengeségeir?l beszélt, csak azt mondta: Szerinte én el tudom pusztítani. Harcban. Akár a saját síkján, saját birtokán is. Hogy egyedül, vagy segítséggel azt nem tudom. De azt igen, hogy egy [i:30i6c1si]legy?zhet?[/i:30i6c1si] démon ellen nem árt elkészíteni pár olyan apróságot amik szinte minden démon ellen jól jöhetnek. Ez pedig azt jelenti, hogy a taktikám kevésbé épül démoni eredet? információra mint hinnéd. - folytatja a magyarázatát

Ahogy így elmondja, miben miért is hisz, kezded megérteni, hogy akár igaza is lehet, még akkor is, ha pontosan látod, hogy egy démon ellen megküzdeni botorság, ha máshogy is meg lehet állítani. De a felkészülése arra az esetre jó, ha a démon megállításával kudarcot vallanál... És valahogy le mernéd fogadni, hogy ? sem csak egyetlen tervvel számol, így a démon elleni küzdelem csak az inkvizítorok megoldása [i:30i6c1si]mellett[/i:30i6c1si] jelenik meg második lehet?ségként. Hacsak nem valóban olyan gyenge az ellenfél, hogy els?dleges lehet?ségnek is jó legyen. És le mernéd fogadni, hogy sok olyat is mérlegelt amir?l nem számolt be.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 years 6 months ago #1834 by danka90
Replied by danka90 on topic Darnol Aquinovic szobája
- Hát nem tudom, ez így nekem zavaros. Értem, hogy a változás törvénye okán a legy?zetésb?l akár célt is kaphatott ez a bizonyos démon, de te is megemlítetted lehet?ségként, hogy a célja a bosszú is lehet és te is mondtad, hogy nem ismerted ki, nem tudod mik a rövid távú céljai pontosan. Azt is mondtad, hogy a démon célja általánosságban minden vele ellentétes létforma elpusztítása. Márpedig ebb?l nekem inkább pont az sz?r?dik le, hogy remek lehet?séget kap ezzel arra, hogy rávegyen, áll ki szemt?l szemben a démonherceggel, aki biztosan elpusztít, így beteljesedik az ? bosszúja is közvetve, sikerült ilyen módon elpusztítania a vele ellentétes létformát.

- Ráadásul ez beleillene a harcos, de mégsem az képbe is, hiszen mivel harcban nem tudott legy?zni, de igazából nincs is célja a harccal, így nem vezérlik eszmék és érzelmek, gond nélkül becsaphat ezen a módon. A magyarázatodat értem és logikusan is hangzik, a gond csak az vele, hogy túl sokszor vonsz le egyik következtetésb?l egy másikat, ami már nem áll olyan biztos lábakon. Mint ahogy mondtad, nem ismered a céljait, ezért az én elméletemnek is megvan a reális esélye, még ha ez is csak egy következtetés...

- Ellenben igazad van abban, hogy jó felkészülni akár egy harci helyzetre is egy démonnal arra az esetre, ha nem sikerülne a megfékezése az inkvizítorok módszerével, szóval a lehetséges esetek boncolgatása nem változtat azon, hogy azzal, hogy készítünk második lehet?ségként ékszereket, amik segítenek a legy?zésében, csak magunknak adunk egy újabb üt?kártyát, szóval én készen állok, hozzá is láthatunk.

More
14 years 6 months ago #1835 by TheElf
- A cselvetés idegen t?le, nem is ért hozzá, így eztt nem i feltételezném, ráadásul legfejlebb harcban akarna bosszt állni. De azt sem hiszem, hiszen [i:2yxr4h5y]volt már olyan helyzet ahol segített.[/i:2yxr4h5y] Azaz akár még bízhatnék is benne, de inkább [i:2yxr4h5y]óvatosabb vagyok a kelleténél[/i:2yxr4h5y], mert magam is ezt tartom helyesnek, de ? maga is azt mondta, a helyemben ez lenne. Ett?l még az érdekeivel számolok. A céljaival, az eredeti lényegével és számos más dologgal is, ami viszont egy logikus kompromisszum. Persze dönthettem volna úgy, hogy akár a bizalom, akár a gyanakvás mellett döntök, de az arany középút szerintem jobb döntés.

More
14 years 6 months ago #1836 by danka90
- Rendben, akkor mondjuk, hogy igaza van és induljunk el ezen a vonalon. Végülis az inkvizítorok majd úgyis meger?sítenek vagy megcáfolnak ebben. Mit tudunk tenni egy kíndémon ellen, akinek ismerjük a nevét? Lehet speciálisan ellene véd? amulettet készíteni? Vagy létezik valami hasonló tárgy, ami segíthet?

More
14 years 6 months ago #1837 by TheElf
- Többet tudok a nevénél, azt is tudom miért tartja egy Xing legy?zhet?nek, és miért nem vagyok ennek ellenére biztos benne, hogy az. Sokféle "kíndémon" van, ezek közül az egyik híres közdémon neve Seyrine a gyötr?, számos boszorkány ezekt?l eredezteti a hatalmát, és mivel boszorkányok gyors képzését lehet?vé tév? rituálé is eredend?en t?lük származik, [i:295z5qr6]és minden fontos tudást átad[/i:295z5qr6], ezért megannyi boszorkány ismerheti e faj sz?kös, de sajátos tudását, mely démonurak és démonhercegek akadnak felettük. Ez pedig fontos információ. Ennek megfelel?en fontos lenne asztrális mágia ellen védekezni, azt jelent?s részben tiltani. Az inkvizítorok is ezzel próbálkoznak, hogy megtörjék a démon befolyását az emberek felett.

More
14 years 6 months ago #1838 by danka90
- Védekezni tudok ellene, ismerem az elme erejének módszerét, amivel pajzsot vonhatok az elmém köré, de ez gondolom egy démon ellen vajmi keveset ér. Viszont fogalmam sincs hogy lehetne teljesen letiltani az asztrális mágiát. Ha jól belegondolok nem is igazán tiszta az asztrális mágia fogalma... Annyit tudok, hogy ha asztrális viszonylatban emelek pajzsot, akkor védve vagyok...

Time to create page: 0.223 seconds

Útvonal

Aktuális gondolatok

Ha saját szerepjátékot alkotnál, legyen az első kérdés az: Van-e valami olyan játék, amivel játszanál, de nem elérhető a piacon?

Bejelentkezés

Kereső

Cookie kezelés

This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.