- Thank you received: 0
Darnol Aquinovic szobája
Jópár apró trükköt mutat, hogyan lehet dolgozni arannyal, ezüsttel, rézzel, de furcsamód használ abbitot, nemesacélt, és szerinted akár mithrillt is egy-egy érdekesebb darab elkészítése kapcsán.
Please Log in or Create an account to join the conversation.
Érdekl?dve figyelem és igyekszem megjegyezni, amit elmond. Közben rákérdezek a mechanikára is, habár ? Ranavik levele szerint inkább ékszerész, reménykedek benne, hogy azért felfedi el?ttem a bátyám néhány trükkjét...
- Bármely tárgyat, akár a világunkat is, leírhatjuk egyféle mágikus fogalommal, törvényszer?séggel. Az ilyen törvényszer?séget az ?si népek egyike-másika ösztönösen is képes volt egyetlen szóval, egyetlen tiszta gondolattal, ideával megfogni. Mint tudjuk, e fajok többsége nem is vágyott ennél többre, nem is vágyott megértésre. Ahogy szavai is mágikus ideák voltak, melyek megjelentek a világban, élvezte a korlátlan varázshatalmát. Ez az idea.
- A rész és egész törvénye kimondja, hogy egy szerkezetnek, embernek, épületnek, világnak is van ideája, mint annak egyes részeinek is. Ez a rész és egész törvénye.
- Az ideák, és az ?ket övez? mágikus törvények megváltoztatják egymást. Minden amit az ?skáoszból idea megformált, minden erre épül? törvényszer?ség változásban van. Ez a változás törvénye. És e törvény Ranagol tanai is megfogalmazzák. E változás nem csak az egyes testek, létez? törvények változásairól szól, hanem az ideák és törvényszer?ségek sokféleségét is leírja, és az elvek egyenrangúságát, az elvekért folytatott pusztító háborúk értelmetlenségét.
- Egy hatás elérésére nem fordíthatsz a [i:2a3nfu2a]szükségesnél[/i:2a3nfu2a] több energiát, ha többet fordítanál, többet, mást érnél el. [i:2a3nfu2a]Ez az elégséges er? törvénye.[/i:2a3nfu2a]
- A meglév? idea önmaga fenntartására törekszik, ezért [i:2a3nfu2a]önnön erejénél fogva[/i:2a3nfu2a] visszahat az ?t megváltoztatni kívánó ideákra, méghozzá az a változáshoz szükséges er?vel ellentétesen, de azzal megegyez? er?sséggel. Ehhez a részek és egészek ideái, beleértve a világ ideáját, természet és az istenek ideáit is biztosítják az energiát.
- Eme változások akkor is igaza, ha te megsebzel engem, hosszabb távon az én ideám, az engem tartalmazó egész ideája is visszahat rád. Gorviki szülöttei közül sokan úgy hiszik, hogy az ártó hatásból segít? lesz. De vajon, ha te meghúzol engem, és érzed, hogy a súlyomnál fogva húzlak téged, segítettem neked, vagy gátoltalak? A húzásból húzás lesz. A segítségb?l segítség. Az ártó dologból ártalom. A kiemelkedett ezért is a világ jobbá tételén munkálkodik.
- Ranagol eme törvény kapcsán elmondja, a kiemelkedettebb kerül jobb világba. Más szóval: Az a kiemelkedettebb, ki önnön tettei okán jobb világba kerül. Ki olyanná formálja a világot, hogy bárhova is szülessen ujjá, jobb legyen a világ a számára. Ha jó példával jobbá teszed a világot az elfek számára is, akkor ezzel nyersz ha elfként születsz ujjá. Ha rosszabbá, akkor rosszabb világban születsz újjá, és ranagol kiemelkedetlennek mond majd, s jó oka lesz rá.
- De ez azt is jelenti, hogy a törvényszer?ségeket ismerve, felemelhetjük magunkat, az istenek közé emelkedhetünk, uralkodhatunk, hosszabb távon a kiemelkedettebb uralma nem csupán utasítás Ranagoltól, hanem e törvényszer?ségb?l következ? természeti törvény. Éppen ezért sem jók a pusztító háborúk, hiszen hosszabb távon magadra is pusztítással hat, tudatosan jobbá formálni, akár egyes csapásokkal, megújulás kikényszerítésével, segíteni, de elismerni a másik normáiból is az értéket viszont felemel. Emlékszel mit mondtam még a változás törvényére, a világ változatosságára? De természetes az is, hogy a kiemelkedett formálja is a világot.
- E törvények tiszták és igazak. Ha meghúzod a rugót, az ideája újra össze akarja húzni, és meghúz téged. Ha ügyetlen vagy, ennyi történik, ha nem akkor a rugót fel tudod használni egy szerkezetben, mert tudod hogyan húz majd vissza, mi lesz a hatása. Hogyan osztja el a terhelést, mit érhetsz el vele egy szerkezetben Ha megérted az ideát, és a saját gondolataiddal ügyesen változtatod, egészíted ki, formálod részb?l egésszé, akkor a tárgy is alkalmazkodik az akaratodhoz, kiemelkedettséged okán uralkodsz felette és az anyag felett. Hogy máshogy m?ködhetne ez az ékszer?
Aktuális gondolatok
Ha saját szerepjátékot alkotnál, legyen az első kérdés az: Van-e valami olyan játék, amivel játszanál, de nem elérhető a piacon?
Cookie kezelés
This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.
You have declined cookies. This decision can be reversed.
You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.

How to resolve AdBlock issue?