Így játszunk mi - Avagy a kedvenc M.A.G.U.S. háziszabályaink
Az oldal előző változatán egy 10-es toplista várta a rajongókat, de tegyük fel a kérdést: Miért pont 10 szabály lenne a fontos? És meddig szabályCOM_CONTENT_READ_MORE_TITLE
IRC-től a Roll20-ig, asztali szerepjáték online
Emlékszem. Volt egyszer két akció. Az egyiket Mindenkinek néven hirdette akkor még a MATÁV, a legnagyobb hazai vezetékes telefon szolgáltató, aCOM_CONTENT_READ_MORE_TITLE
Campaign Cartograper 3+ Abszolút kezdőknek
10000 Forint nem kevés pénz. Nem az az összeg amit a legtöbben egy hirtelen érzelmi döntés után elköltenének. Az imupulzusvásárlás ennélCOM_CONTENT_READ_MORE_TITLE
Régi? Új? Rendszer?
Amikor a Delta Vision felvetésére, hogy házi rendszereket is vártak jeleztem sok embernek van / volt kész rendszere, de nem küldték el ezért /COM_CONTENT_READ_MORE_TITLE
Csak egy kép a karakteredről I - Alapoktól a koncepcióig
Egy kép a karakteredről. Sokszor csak ennyit kívánsz. Csakhogy nem sok olyan egyszerű azt prezentálni. Sokak szerint a probléma ott kezdődik, hogyCOM_CONTENT_READ_MORE_TITLE

Get Connected!

Come and join our community. Expand your network and get to know new people!

Sorry, we currently have no events.
View All Events
TheElf PLG_KUNENA_COMMUNITY_ACTIVITY_REPLY_TITLE 14 hours 37 minutes ago

Valóban hallottál róluk, de ők feltehetően úgy tudják, téged például azért robbantott fel pár terrorista, mert nem voltál korrupt szemben sokakkal. Ez máris jó pont a szemükben. Mint az is, hogy a mostani társaság akihez tartozol is becsületes. Szóval nagy konfliktus, ha ennél sikerül megmaradni nem nagyon lesz.

Ha a saját részlegedbe való toborzásnál nem vállalsz központi szerepet, akkor már csak minimális szerep marad rád: Ha már a banda amit lehet hivatalosan is papíroz, és te épp tiszt lettél akinek toborzásra is van joga, és ők amikor belépnek az is papírozva lesz, akkor a rád maradó dicsőséges pillanat aláírni a munkaszerződést.

A bármiből bármit szerelőguruk valóban jó választás, de a többi felvehető személy is megoldja az alulra toborzás kapcsán felmerülő igényeket. Így viszont azért a copper boys pár tagja azért hozzád is odamegy kezet fogni, bemutatkozni.

A kiérkezett "nagyfőnökről" hamar kiderül, hogy ugye ő a bandának területi vezetője. Amit a skilled mond: Nekik veszett hírük van, mert "olyanokat is kaptak el, akik a rendes zsarukat röhögve kijátszották". Amiben lehet némi igazság is. Csakhogy a dolog háttere is egyértelmű: Ebbe a bandába nem az lép be akinek kell valami munka, és épp a Lone Starnál van állás, hanem kb. az aki született zsaru és akinek a céges rendőrség nem elég jó.

Egy DS Jenkins néven bemutkozó, de a barátainak csak "Liz" csajszi viszont a bemutatkozás után is ott marad:

- Te ugye Lilly haverja vagy? Jól van? Ha jól hallom, akkor neki, meg a különleges ügynöknek megyünk páran segíteni.

Read More...

Boncdoki PLG_KUNENA_COMMUNITY_ACTIVITY_REPLY_TITLE 15 hours 25 minutes ago

Ismét bizonyítja, hogy az életmódjához szorosan és elválaszthatatlanul hozzátartozik a vállvonogatás.

- Nem nyugdíjas állásra kellenek az új kölykök. - mondja olyan lágyan, ahogy csak az ilyen kevéssé emberbarát kijelentéseket lehet. De azért folytatja. - D ha sikerül megfelelő áron elpasszolni, annak se vagyok ellenére. Majd meglátjuk.,

Lehuppan a motorháztetőre, és onnan, a lábát lógázva nézi végig, amint az ágrólszakadtak elősorjáznak a fedezékükből. A szemén látszik, hogy máris derűsen számolgat és felméri leendő (khm) üzletfelei adottságait. Mikor mind előkerül, ő is is odabattyog a többi említésre méltóval a legintelligensebbnek tűnőkhöz, hogy tájékoztassák őket a helyzetükről: ebben örömmel ki is veszi a közvetlen részét, derűsen magyarázva, hogy RASZtalan felebarátaik végre a nagyfiúkkal egy pályán játszhatnak. Persze ha nem teszik, az se baj, de a katonák ingerlékeny teremtmények... Rajong az ilyen helyzetekért. Valószínűleg nem hal bele, ráadásul megvan a tehetsége, hogy néhány könnyed, csevegő tónusú mondattal érzékeltesse, pontosan mennyire is fenyegetve vannak a beszélgetőpartnerei. A fegyveres fenyegetés előtt mindig ott kell legyen a fegyvertelen fenyegetés is, és most ezt adja elő - szigorúan cukormentes változatban, itt és most bűn lenne túltolni - a zökkenőmentes együttműködés érdekében.

A technikai részleteket megkapja Csavaranyu.

Végül készséges üzletfeleik szétszaladnak, és csakhamar kiderül, hogy valóban megdolgoznak a... Ha nem is pénzükért, de hogy jó szemmel nézzenek rájuk. Egész szép kis menüt hoznak össze, amiből ők aztán szemezgethetek. Sheriff különösen megörül a sufnituningos szerelőknek - ha valaki ilyen körülmények között ilyen tehetséget mutat, annak adj egy tisztességes műhelyt és ragyogni fog. A kocsmaszemélyzet nem olyasmi, amit sárból előhalászott gyémántnak nevezne egy mégoly elfogult illető is, de első blikkre használhatónak tűnnek és nem lesznek nagyok az igények. Ha a pusztulatból kikerülnek, már az is komoly előléptetés lesz mindannyiuk számára.

Ekkor dobja fel az elf a javaslatát, és ezzel erősen vegyes érzelmeket kelt kedvenc iszákosunkban. Hallott már szegről-végről a Zsarukról, hogyne hallott volna. //Hallottam? Van Bandaismeretem.// Annak viszont, hogy diplomáciába is bonyolódjanak velük, nem szükségképpen örülne. Nem vágyik rá, hogy ezen a környéken belefusson egy jobb sorsra érdemes régi ismerősbe; és még kevésbé vágyik arra, hogy ez a régi ismerős felismerje, és érzékeltesse, mennyit zuhant rendőrségi múltja óta. Valószínűleg sokkal többet, mint a Copper Boys tagságának nagyobb része. A gerincük is lámpaoszlop ahhoz képest, ami neki megmaradt. De azért rábólint. Mi mást tenne? Az erősítés az erősítés, és nagyobb méltánytalanságokat is lenyelt az utóbbi években.

Csak ne várja senki, hogy a reflektorfénybe áll velük szemben. Fegyverrel kell kergetni, hogy arra hajlandó legyen.

Read More...

Fantalas PLG_KUNENA_COMMUNITY_ACTIVITY_REPLY_TITLE 17 hours 11 minutes ago

Bármennyire is be kell ismernie igazuk van a videó kapcsán, és tudja hogy az ilyen videóknak több oldaluk is van. Rendkívül szórakoztatóak, de károsak is, sokkal rosszabbak és jobban rá lehet függni mint a régi 21. század eleji videókra, amire akkori források alapján szinten úgy hivatkoztak mint a nők elnyomásának szimbólumára, de ez sehol sem volt a mai szinthez képest. No nem mintha minden esetben elnyomást jelentene, talán még a dominából is kinézi, hogy nem csak a dominaságban van benne, hanem a fordítottjában, amikor a férfi a domináns és ebben is úgy tud megjelenni, hogy egyáltalán nem érződik elnyomottnak, sőt a látszólagos elnyomottságban, egyenlő félként tud megjelenni, pont ahogy Gináról is el tudja képzelni. Ezek a videók sokszor elvonják a figyelmét, élvezi is őket, de látja káros hatásukat is és minimálisra szeretné csökkenetni a hatásukat, de ezzel folyamatosan kűzd, ezért volt az, hogy ha videó jött fel témaként erre tudott elöszőr asszociálni, habár pontosan tudta, hogy nem erről lesz szó és ő sem ezt tartja bölcs választásnak ugyanúgy, ahogy a hölgyek említették, de mégis befolyással van rá a dolog. Azt hitte, hogy ha ez a lehetőség kiesik, hát ismerve aki az ötletet feldobta lövöldözésről vagy egyéb akciós videókról lesz szó, de úgy tűnik ebben is tévedett. Igaz be kell látnia, a bemutatkozós videó hatékonyságát, és egyértelműségét. Főleg ha olyan cuki pofákkal lehet toborozni, mint Aika vagy a banda lányai, de inkább Aika. A banda lányairól kicsit más stílus ugrik be neki, de toborzásnak az ő stílusuk is könnyen megfelelhet. Úgy gondolja talán nem venné el az se a kedvet, ha az egész videióban nem csak lányok szerepelnének, hiszen az túl gyanús lenne. Főleg Aikával, nem éppen egy bandásnak teremtésről an szó, még úgy is ha mondandója párhuzamot vonhat aközé, hogy miért lenne bandás és az ilyen személyiséggel miért ilyen a külsője. Gondolja ezt úgy hogy nem tudja ki mit mondana.

- A bemutatkozós videó elégséges lehet, csak ki kell találni, mi, hogy, mi szerepeljen benne és hogy fogjuk elérni a legjobb hatást, ehhez milyen látványt és aláfestő zenét váalsztunk, sok apró részlet meghatárózó kell hogy legyen. Ötletek?

Read More...

TheElf PLG_KUNENA_COMMUNITY_ACTIVITY_REPLY_TITLE 4 days ago

Alaposabban megnézve a fegyvereket, bizonytalan vagy benne, hogy ezekkel ti bárkit is felszerelnétek. Sem Jim, sem Aika nem adná a nevét a hasonló megoldásokhoz. Persze eel lehet mondani, hogy a nehéz cső csökkenti a visszarúgást, hogy sok barkácsmegoldás ellenére ugyanúgy lehet vele lőni. Csak amikor a nehéz cső oka az, hogy "ez volt", a tripod sem azért kell, hogy a visszarúgástól védjen, hanem azért, hogy legyen valami ami megtartja az egész súlyát... És még így is sok helyen kell a párnázás a biztonsághoz... Hát akkor az nagyon nem tűnik normális fegyverzetnek.

A rendőrgyilkosságra fejlesztett tákolmány ugyan igen veszélyesnek néz ki, és a banda kreatív trükkjei akár egy rohamágyúval versenyképes tűzerőt is összeszedhettek itt, viszont ehhez egy modern rohamágyú súlyának a többszöröse társul. Semmi sem szabványos, semmit sem lehet normálisan karbantartani, és persze a szerkezet sok szempontból önveszélyes. Ellenben, ha jól sejted, a piaci érteke az ilyeneknek egyenesen arányos azzal az összeggel amit a Lone Star fizet azért, mert valaki begyűjtötte a kacatokat. A direkt a rendőrség páncélozott járművei ellen kifejlesztett bandás tákolmányok begyűjtéséért ugyanis fizetnek némi jutalmat. Hátha így kevesebb ilyennel találkoznak a terepen.

- Dehogy osztjuk szét. Ez a sajátunk közözött életveszélyes lenne. Viszont a csapatunkban van egy staros kiscsaj akivel úgy láttam jóban vagy. Ő kapja meg az ezeket. - Veti fel csavaranyu.

Nem lep meg túlzottan, hogy a katonai csapatszállítókban utazók parancsa is ugyanezt a sorsot szánja a tákolmányoknak. A csapat másik része viszont hamar összeszedi a környéken bujkáló bandatagokat. Az erre előforduló srácok arra fel vannak készülve mit tehetnek, ha a Lone Star az ideálisnál kisebb tűzerővel és pár "fogyóeszköz" bokorugróval van felszerelve. A most akciózó katonák elleni esélyeiket viszont behatárolja a tény, hogy a katonák személyi páncélzata is katonai specifikációjú, amit a bandás fegyverek megkarcolni se tudnak. A "Designated Marksman", az "Expert Marksman" és hasonló kis jelzések pedig arra utalnak, hogy a katonák egy lövés egy halott alapon takarékoskodnak a lőszerrel. Az eredmény pedig borítékolható.

Hamarosan a 15 túlélő bandatag egekbe emelt mancsokkal vánszorog ki a romok közül. A "Rohadék zsaruk" mormogást pedig elnyomja a "ne lőjetek, megadjuk magunkat" kiabálás. Persze ez utóbbit kellő mennyiségű káromkodással is vegyítve, hiszen a srácok arra számítanak, hogy ebből a sitten működő bandába való csatlakozás lesz. Az a fajta visszautasíthatatlan ajánlat, amiben a hangsúlyos elem az, hogy vagy segítenek nektek, minimum a toborzásban, vagy se papírjuk, se törvényes jogaik alapon el tudják képviselni a következményeket, ehhez képest elsőre főnyereménynek tűnik.

Csatlakozni nem szívesen, mert egyfelől nem szeretik a zsarukat, másfelől ti is jobban szeretitek a papírral rendelkezőket, de hamar elérik, hogy a környék összes megfelelő embere szépen felsorakozzon.

A tagjelöltek között így hamar akad egy ikerpár. Nos rájuk az jellemző, hogy a mobilvécék ürülékes kazettájából is ágyút, bombát készítenek, a pusztulat bármely hulladékából barkácsolni képes szerelők. A kezük alá dolgozó nagydarab hegesztő csaj is ott van a tagjelöltek között. Ezen felül 1 csapos, 3 kidobó és vagy 4 pincércsaj kerül elő a környék kocsmáiból, mint használhatóbb alakok.

Ha a kétes kurvákat nem számoljátok, a nem hozzátok lojális bandás arcok beállítása sem stimmel, ez már akkor is 11 ember. Mondjuk úgy 1 rajnak éppen elég, és tekintve, hogy a te őrmestered csavaranyu, és a sérüléseidre tekintettel érthető, miért a hátországot, a műszaki részt kapjátok meg, így felmerül, hogy 3 tagjelölt biztos, hogy hozzátok fog tartozni.

A kidobókat is könnyen be tudod állítani, védeni a műhelyt, az nem gond. A pincércsajok közül lesz aki kávét, sort, szerszámot hord, vagy takarít. A maradékot megkapja a csapossal súlyosbított csapat. Így az alulról való bővülés elfogadható lehet. Érdemes őket is, de akár az itt lévő bandatagokat is persze előtte "interjúztatni", kell a felvételi beszélgetés.

Aika viszont jelzi, ő a környéken tud egy másik bandát, akiktől tényleg lehetne toborozni. Fura módon nekik egy rövid hatótávolságú hagyományos rádión jelez is. A kiérkező banda "Copper Boys" névre hallgat, egy "Chief Sup. Brooks" néven bemutatkozó nő vezetésével.

Ők Kanadából hoztak némi brit stílusú örökséget. Mindenesetre, az ő bandájuk elég híres / hírhedt akár a Lone Star környékén is, ugyanis részben tele van ex zsarukkal. Részben viszont ott nyújtanak nem hivatalos rendőri szolgáltatást, ahol nincs sem igazi rendőrség, sem Lone Star szerű hivatalos rendőri szolgáltató. És már 7-8 területre rátették a kezüket. A banda "színeit" a hagyományos brit rendőri egyenruha adja, de egyedi badge jár hozzá "honest copper" felirattal. A Copper Boys nevet kívülről kapták, mivel azért van közöttük nem egy "copper girl" is. És nem minden tag van a banda ruhájába öltözve.

Mint olyan sok utcai bandának nekik is van a szervezett bűnözéssel kapcsolatuk. Az általad régebben olvasott akták szerint könyékig benne voltak a Yakuza egy belháborújában. Akkor éppen egymásnak estek azok akik szerint a rasszizmus és a szexizmus a hagyomány a Yakuzánál, és azok akik szerint a becsület és a tisztesség, ha már időnként bíráskodásból, vitás kérdések fair eldöntéséből éltek / élnek. Nos a banda az utóbbi oldalt erősítette nem kicsit. A rossz nyelvek szerint akiket elfognak azokat Yakuzás bíróság elé állítják, a "börtön" pedig a Yamatetsu oldaláról céges kísérleti telep.

Ők csatlakozni valószínűleg szintén nem fognak, de nem lennél meglepve, ha erősítésnek viszont jönnének. Aika ugyanis rögtön erről kezd tárgyalni az ottani nagyfőnökkel. :)

Read More...

Boncdoki PLG_KUNENA_COMMUNITY_ACTIVITY_REPLY_TITLE 2 weeks ago

Nem minden derültség nélkül követi fél szemmel a menekülőket. A jelek szerint valóban tekintélyes játékszereket hoztak magukkal. Ha valami, hát ez gyárilag nyerő helyzetbe helyezi őket: nem csak hogy életben tartja őket a betondzsungelben, de egy effajta erődemonstráció a legtökéletesebb vonzerő, amit csak el lehetne képzelni. Melyik porbafingó ne akarna azokkal a nagyfiúkkal bandázni, akik katonai járművekkel parádéznak végig Redmondon?

A javaslatra helyeslően rábólint.

[/b]- Egyetértek. Jobb az óvatosság[/b] - ő már csak tudja. De azért ebben a helyzetben nem állja meg, hogy ne vigyorogjon. - Majd szétosztjuk azok között, akik felcsapnak. Aztán persze boldog karácsonyt kívánunk nekik.

Úgy parkol, hogy minél inkább takarásban maradhasson a járgányuk, amiben ülnek; nem szakértője a kisegységes taktikának, de annyi józan paraszti esze van, hogy a páncélosokat akarja kívül látni. Valószínűleg jut itt bőven összeszedni való szemét, de azon van, hogy gyorsan és hatékonyan felpakolják. És, ha akad rá lehetősége, arra is ügyel, hogy ne az ő csomagtartójába kerüljön a robbanóanyagok java.

- Azt hiszem, elég meggyőzőek leszünk. - mormogja bizakodóan, miközben a tekintete a tűzerejüket simogatja. -- Tehát lássuk csak, merre is futottak leendő testvéreink és munkatársaink...

Read More...

TheElf PLG_KUNENA_COMMUNITY_ACTIVITY_REPLY_TITLE 2 weeks ago

- Bocs, hogy a pszichiáter is kicsit kiszól belőlem, de az extrém szexvideo toborzási céllal már csak azért sem jó, mert általában akik nézik az ilyet, valamiért a videót választják például a kurvák helyett. Akció is van elég, hála mondjuk a haarci motoros, vagy utcai bunyós bajnokságoknak. Ráadásul egyik sem a jó emberanyagot célozná meg. Toborzás alapja egy olyan imázsfilm amiben meg is tudnak valamit rólunk és nem olyat amiért sitt jár. /color]

- Van pár érdekes arc a bandában, és ugye az újak közül is érdekes lehet Aika is,
de a remek új dominánk is. De a műhelyeket is meg tudjuk mutatni.


- Hé, golyót igazságügyi dokiként is szedünk eleget. Igaz, hozzánk sokszor tálcán hozzák a pacienst, de a golyó kiszedése nem művészet. És igen, ehhez is kell alap doktori dolog. De mondjuk sebészi papírom nincs, sürgősségire se szánt az élet. De abban igazad van, hogy jobb az, ha olyan dolgozik a srácokkal aki a papírja szerint is többnyire élő betegekkel foglalkozik. - veti fel Gina, teljes joggal, mert ugye szakérteni vagy a hullán kell, vagy műhibánál. Ha pedig elme kérdésében szakért, akkor sem terápiás cél a döntő.


Read More...

Fantalas PLG_KUNENA_COMMUNITY_ACTIVITY_REPLY_TITLE 2 weeks ago

Már várta a felvetést.

-Valami extrém, bandás sexvideóra tudok gondolni, pedig nem csak abból áll a világ és nem csak így lehet megfogni az embereket, bár beismerem hatékony. De ismerve Marie-t arra gondolhat, hogy a toborzóvideójával inkább olyanok céloz meg akik értenek a fegyverekhez is, ha már háború van. Ez pedig egy látványos lővöldözős videóra utal, ez jó lehet, mert ebből kevesebb van és mint mondtam nem csak ebből áll az élet.

Mondja ezt, de aki kicsit is sejti tudja a kétfajta videó közül melyik hozza több izgalomba, noha a másikkal sincs baja.

Read More...

Antal Albert PLG_KUNENA_COMMUNITY_ACTIVITY_REPLY_TITLE 2 weeks ago

-Csináljunk de mit tennétek bele? Mi az ami szerintetek megfogná azokat akik jelentkeznének hozzátok hozzánk már ha megfelelek tagnak. Mert szerintem nem szabad valami túlkombinált videót készíteni de túl hülyének se kell nézni az embereket. -Szolok közbe a beszélgetésük alatt mert még mindig nem tudom mik a terveik és érdekelne mi lenne a feladatom azon kívül amit képzelnek.
-Amúgy ha valaki megsérül azok inkább hozzám forduljanak mint az ügyvédekhez noha doktori papírom az csak MD így lazán kiszedem bárkiből a golyót. És még nyoma is alig akad. Szóval akinek lelki bajai vannak hozzá akinek egyéb nyomora van az hozzám fordulhat bizalommal. És ha már toborzunk remélem nem mindenkit aki beesik. És ha szakács sincs még az is belefér szeretek főzni

Read More...

TheElf PLG_KUNENA_COMMUNITY_ACTIVITY_REPLY_TITLE 3 weeks ago

Aikáék autója... Nos ő is jön egy kocsival, de egy másik hasonló jármű követi őket is. Fél évszázada divat, hogy szemre azonos jármű lehet páncélozott jármű, könnyű katonai terepjáró, és van belőle civil változat. Sőt egy ideje az is divat, ha a civil verziót kiadó gyártó fő márkájából kikopik a megszelídített APC, akkor az olcsóbb autós B márka is megkapja az alapokat. Majd az eladott "csupasz vázakra" megannyi kisebb cég épít biztonsági verziót, hogy egy kicsit megint divatos legyen az olcsó verzió. S persze az igaz, katonai verzió is megkapja a revíziókat, a nevéhez vagy betű kerül oda ami előbb a, majd b, majd c... És azt mondják van amikor j-ig, k-ig eljutnak, vagy jön az a1, a2, a3 számozás.

A visító gázturbina hangja viszont nem a lebutított verzióra utal. Gyanítod, hogy ahol a civil verzióban plusz üléssor van, meg a csomagtartó egy része, ott ebben még a gyári torony, és az abba szerelt fedélzeti fegyverzet lőszerraktára van. Ezt megerősíti a tény, hogy amikor a biztonságos részről letérsz épp olyan gyorsan tűnnek el az üdvözlésül előbújó bandás arcok amilyen gyorsan előkerültek. Mert lehet, hogy ők erős gyerekek és mindenkinél van street sweeper, molotov és bárkit kirabolnak, de Aika autója, és a haverok hasonló példánya elegendő elrettentő erővel bírt.

A bandatagok ugyanis a fegyvert és mindent eldobálva szaladnak szét. Pedig pár apróságból és a tényből, hogy ez már a biztonságos zónán kívüli, rossz állapotú át sejted, ide a Lone Star sem mer beküldeni egy magányos Citymastert, és a Mobmasterekből álló csapatot SWATosok kísérik...

A társad mindenesetre azonnal megállást, és a fegyverek összeszedését javasolja, a biztonság kedvéért. Az első szépség, a szódagéphez való nagy CO2 palackokra és pár apróságra építő "légágyú". A bele töltött apróság lelke egy darab kézigránát, amiből egy apró szerkezet kilövéskor kirántja a szeget. De körülötte akad minden ami fokozza a meglepetést, mert akár robban akár ég. Metanol és más oldószerek, tűzijáték, petárda. A rápingált felirat, a "Cop Blaster" pontosan jelzi, hogy ezt javarészt akkor veszik elő, ha az ellenőrzőpont valakit (volt vagy jelenlegi) Lone Staros kollégaként kezel.

Aika autóját az álcázó rendszerbe feltöltött mintázat egy együtteshez kötné, meg az amúgy sem zsaru, de téged jelentettek és így az a megtiszteltetés ért téged, hogy szembe kerülhetsz azzal, amivel a Lone Staros srácokat várják a fiúk. Ami a 3 ilyen játékszerrel (több mint 4 mázsa darabja) srácokat alaposan lelombozta, hogy Aika kocsija mögött még egy hasonló közeledett, és a banda úgy ítélte meg: Szégyen a futás, de néha hasznos. Úgy gondolják, hogy a klubházból elérhető csatornák, alagutak jelentik számukra a legjobb esélyt.

Csavaranyu viszont úgy gondolja, hogy az, ha aki teheti átáll.

Mindenesetre a "mindegy" alapon tett rossz forduló, és a rendőrök által nem felügyelt részen lévő kisebb incidens elegendő ahhoz, hogy eldöntse: Aika példánya a katonai modell. Ráadásul abból a szép új, aminek a tornyában ott van a 90mm-es meglepetés. És azt minden nagyfiú tudja, az a barikádot, a Cop Blaster "csirkeágyút" és mindent visz.

Read More...

Boncdoki PLG_KUNENA_COMMUNITY_ACTIVITY_REPLY_TITLE 3 weeks ago

Maga vezet. Sok esetben botorság lenne a volánhoz engedni, ha olyan is ül az autóban, akinek egy piculát is ér az élete, de ma egy korty sincs benne még, és amikor így áll, elég tisztességes sofőr. Sőt, kifejezetten élvezi: egyfajta nosztalgiát kelt benne.

Az ellenőrzőpont hasonlóképpen, bár jóval kevésbé kellemes módon. Van már annak pár éve, hogy elhagyta a céges rendőrség kötelékét, de még így is kényelmetlen érzés olyanokat látni, akik nem lendültek túl ezen a határon. Ha több büszkesége maradt volna, mint amennyi, azt mondaná, egyenesen szégyenteljes érzés. De így nem - már nem. Azok az idők már sajnos elmúltak.

Mindenre rábiccentenek nála, a Cavalier revolvereket is beleértve. Ijesztő darabok, ezért is hozta el végszükség esetére. Nagyon reméli, hogy nem kell használnia őket - egy pisztolyt sokszor előhúzni is bőven elég, sőt sok is - de ha mégis, egyszerű kábítólövedékkel vannak megtöltve. Ezen a kettőn, két tárnyi extra muníción meg kiszolgált, vén csuklótelefonján kívül nem is "cuccolt" fel mást. Ez a lényeg. Egy sheriff nem lehet sheriff revolver nélkül.

Nem vezet különösebb céllal. Valamiféle lepusztultabb kocsmát vagy hasonló intézményt keresnek, ahol sok lehet a leendő sorkatona egy terjeszkedő banda számára. Ha valaki ismer egyet errefelé, boldogan megy az ajánlás után, egyébként találnak amit találnak. És menet közben időről időre Aikáék autóját keresi a visszapillantóban. Az ügynökék valahol mögöttük járnak, ha minden igaz, és még nem biztos benne, hogy ez jó érzésekkel tölti el vagy sem.

Read More...

TheElf PLG_KUNENA_COMMUNITY_ACTIVITY_POST_TITLE 3 weeks ago

Touristville. Redmond talán legkülönösebb része. Azt mondják majdnem középszintű környék, csak éppen azt felejtik el, hogy ez az átlag. Az átlag pedig sok mindent elfed. Az átlag, szemben a mediánnal, pont az átlagemberről nem mond semmit. Nem mond semmit, hiszen amikor mondjuk nem csak a lakók vannak benne, de a szállodák, üzletek színvonala is, hiszen az ilyen szálláshelyek jövedelmét, adóbevételét éppen úgy mérik, mint a lakókét, akkor hamar látunk egy képet.

Az ott Ms. Renraku, no nem a céget irányító valamelyik család tagja, csak egy helyi részlegvezető. Egyike valamelyik védett luxus lakóparkjukban lévő ház lakóinak. Ő a luxushoz szokott. Így a cégek múlandóságáról szóló pusztulat túrán is megköveteli a luxus lakosztályt, a hasonló kategóriás autót. 100000-150000 nuyen / hó lehet egy ilyen környezet fenntartása. Ez egy darab szálláshely. Ha lenne mellette 50 olyan ember aki egy ezrest keres havonta azzal, hogy út kiszolgálja, akkor az 51 ember életvitel költségének az átlaga még mindig nem lenne olyan rossz.

Középszint. A törvény valahogy úgy számol, hogy egy középszinten élő fiatal pár valahol 6000 nuyen körüli költségből élhet egy hónapban. Az egy főre jutó akkor 3000. Abból nagyjából 500 amortizációs költség amit ráérnnek később visszatermelni, örökségből jön, tehát 2500 nuyenes egy főre jutó jövedelem még belefér. Itt meg 3900 felett vagyunk.

Az átlagot feljebb húzza a zsaru is, a polgármester, a hivatalnok is... És persze lejjebb húzza azok sokasága akiknek a havi egy ezres is elérhetetlen álom. A kerület lakói állandó lakcím nélkül. Kunyhót építenek vagy valahol csöveznek, de legalább van jövedelmük, papírjaik és többnyire egy hely ahova behúzódhatnak. S az átlag számításánál nem számítanak azok akik nem itteni lakosok, hanem rosszabb környékről jönnek át dolgozni. A munkájuk a koldulás. És persze a RASZtalan, sehol sem számolt tömegek sem számítanak bele ebbe a képbe.

A velük együtt számolt képből a medián, a helyi átlagember, a létminimum alatt élők büszke tagja. Az ingyenkonyhán eszik, és valamely tisztázatlan tulajdoni hátterű rom egy szobájában kartonból készített vackot magának és az az ő lakása a kerületben.

A Lone Staros ellenőrzőponton átengednek, az autómata kapuknál lévő autómata reklámok vagy 5 különböző pusztulat túrát hirdetnek. Nektek viszont nem a profi kísérettel való városnézés lenne a célotok, hanem kellene keresni pár kocsmát nem túl messze a biztonságos útvonaltól.

Read More...

TheElf PLG_KUNENA_COMMUNITY_ACTIVITY_REPLY_TITLE 3 weeks ago

Marie a remek társára mosolyog, miközben egy felvarrót nyújt át: - Akkor mi még tervezgetünk ugye?

Közben neked is lehetőséged van felvarrni a szép új rangjelzésedet.

A bandában eddig ugye Jim végig főnök volt, közvetlenül alatta JD a helyettese, rajta századosi rangjelzés van. Ő viszont nem kapott látható toborzási feladatot, viszont, ha jól sejted ő is fog toborozni, csak más irányban. Hiszen, ha többen lesztek, több balhé lesz, nem akarjátok az új engedélyt leleplezni akkor több ügy kell. Így ő olyanokat fog keresni akikre ezt lehet bízni.

Jim ugye közölte, hogy a rangjelzés magáért beszél... De azon túl, hogy Aika is főnök, és JD felett is van a pontos részleteket nem osztotta meg veletek. Bár a rossz nyelvek szerint egy csillag még a sasmadárnál is magasabban száll. Mondjuk a banda ígéretet is tett arra, hogy Aika ügyét segíti.

Mivel Gina is hadnagy, mint a két frissen előléptetett és Zoom is, a toborzási feladat rá is hárulna valamennyire. A remek csapos már láthatóan receptet és toborzási terveket oszt meg Zoommal, ha már ő lesz Zoom mellett az őrmester. Jól látható, hogy mindkét csapat kinézte magának a remek dominát, hiszen Gina úgy gondolja, munkájából adódóan legalább az elsősegélyhez értenie kell, így lehet belőle legalább nővérke, ha már úgyis mindenféle fétisben benne van. Ráadásul a háborúban sok sérült lesz ez kell is. Míg a helyi társaság a vendégcsalogatóan csinos lányt látja benne.

A helyzetet pedig a banda rutinosabb tagjai épp úgy átlátják, mint az emberekhez jól értő domina.

Anne természetesen követi Seriffet, és kis meglepetésre Aika is.

Marie viszont láthatóan nem akar arra indulni. Úgy gondolja ott nem nagyon lesz megfelelő toborozható ember, legalábbis az ízlésének megfelelő, hiszen ott nincs lőtér, nincsenek jó fegyverek, nehezen lesz onnan bárki jó. A felvarrók elhelyezése viszont fontos. Viszont nem is jut eszébe az, hogy a dominára hajtson rá. Annál inkább felmerül benne egy kérdés:

- Csinálunk egy toborzóvideót?

Read More...

Fantalas PLG_KUNENA_COMMUNITY_ACTIVITY_REPLY_TITLE 3 weeks ago

- Na hát tudod milyen a banda, akkor is mással foglalkoznak amikor mással kéne. Húzzuk az időt és értelmetlen dolgokkal foglalkozunk.

Gina felé fordul: - Annyi képzést végeztél hogy az ember már nem is tudja számon tartani, nem tudom hány éves korodig akarod ezt csinálni, de ha így haladsz ha jogot még nem is csináltál mindenképpen fogsz.

Nem is tudojahogy marad ideje banda mellé még ezekre is valamint ennyi papírt megáll az ész.

- Na, de igaza van itt egyeseknek a mellébeszélések helyett a lényegi dolgokra érdemes visszatérni, a terv nélkül fejjel előre ötletet nem támogatom viszont csak azért, mert mesedélután volt


Read More...

Boncdoki PLG_KUNENA_COMMUNITY_ACTIVITY_REPLY_TITLE 3 weeks ago

Filozófia, mellékvágányok, filozófia, mellékvágányok. Aztán egy kis filozófia, aztán a változatosság kedvéért mellékvágányok... Bandaháborúval kezdték. Hogy a fenébe lett ebből klubest? Már nem is tudná megmondani. Mindenki csak vitázik és vitázik egyre lényegtelenebb dolgokról...

...tele van a töke, na.

- Oké, kedves mindenki. - amilyen lendületesen áll fel, az ember azt hinné, hogy frissen és üdén kelt madárcsicsergésre. - Aki akar, az marad és átbeszélheti, hogy milyen márkájú szintiket vegyünk és hogy ki jár itt a legtöbbet bíróságra. Én a magam részéről összeszedem a cókmókom, mert k*rva kevés időnk van. Akinek szimpatikus a toborzás, az jöhet utánam.

Minden további ceremóniát mellőz. A fiatalok úgyse szeretik a seggüket mereszteni, követik majd elegen.

Read More...

TheElf PLG_KUNENA_COMMUNITY_ACTIVITY_REPLY_TITLE 3 weeks ago

- Ginger, JD jogász... Az igazságügyi orvosszakértő, elmeorvos szakértő dolog nem igényel jogi diplomát - Veti fel Gina

JD viszont rögtön hozzáteszi: - Viszont lassan többet jársz bíróságra, mint én.

Read More...

Fantalas PLG_KUNENA_COMMUNITY_ACTIVITY_REPLY_TITLE 3 weeks ago

- Gina harcos, milyen jó harcos. Nem az egyes eseteket kezeli, hanem a mögöttes okokat, okos nagyon okos. Sokat tanulhatunk tőle, és tanulunk is, valamint tényleg speciális orvos, pszihológus, jogász, sok papírja van, ebből is lehet tanulni. Bár a legtöbb embernek egy szakterület is bőven elég, sokaknak még annyi sem.

Elgondolkozik saját magán, hogy mennyire erőltesse tovább az infromatikai és a kiber vonalat és inkább koncentráljon más csak egy területre. A választ még nem sejti.

Read More...

TheElf PLG_KUNENA_COMMUNITY_ACTIVITY_REPLY_TITLE 3 weeks ago

- Nem azt mondtam, hogy nem jó a tudása. Hanem azt mondtam, hogy Gina,
ha tetszik, ha nem a "doktornéni" a bandában.


- Csak ez a doktornénizés nem stimmel. Persze, a diagnózis ugyanaz, hiszen azt nekem is meg kell állapítani, de a gyógyítással foglalkozó orvosnak is, sőt a kutatóorvosnak is. Csakhogy pl. az én papírommal nem lehet felírni gyógyszert. Ha lehetne, az pl biznisz lenne. De a sima doki nem tanúskodhat olyan egyszerűen, ha valakit fel kell mentetni a bíróságon. Oké eskü van, ha tudok segíteni kell, az alap orvosi képzés megvan. De az igazságügyi orvos-szakértői és elmeorvos-szakértői munka igazságügyi munka. Igazságiért kell harcolni, nem "magány ellen betegeskedő" embereknek gyógyszert felírni. - Felel Gina

Read More...

Fantalas PLG_KUNENA_COMMUNITY_ACTIVITY_REPLY_TITLE 3 weeks ago

Szemmel láthatóan nem csak neki.

-Ezek a papírok, de méginkább a velük járó tudás pedig igen is hasznos és én jól tudom, hogy nem csak ilyen egyszerű diagnózisra, hanem akár komolyabb dolgokra is, főleg szocális adeptusi képességeit kiegészítve különösen hasznos. Ezt meg tudom érteni, mert hasonlítok rá, esetleg nekem is jól jöhet a tudás még az is lehet hogy pályát váltok, sőt mivel eddig az derült ki nem értek egyes területekhez eléggé elgondolkodtató.

Komolyan elgondolkodik magában az eddigi feladatainak, tudásának, területének mi értelme volt

Read More...

TheElf PLG_KUNENA_COMMUNITY_ACTIVITY_REPLY_TITLE 3 weeks ago

Banda vagyoni helyzetéről felszereléséről:

A banda ugye középszintű környéken van. Munkafelszerelés, stb. kapcsán, ha valamit lízingelsz az kb. úgy működik, mintha havonta fizetnéd az életvitelt (alapár 1%-a).

Az átlagos bandatagnál mondjuk így havi egy ezres lehet a személyes tárgyakon (mocit is beleértve) felül a felszerelés költség, összbevételből (100.000 körüli bandának hasznos dolog), míg az iskolázottabb pár tagnál havi 2000-2500 körüli a büdzsé. Sok ilyen dolgot a banda közösen finanszíroz. Igen: Van ami megvett, van ami havi fizetős story. És igen, több ember közösen dolgozik valamit, akkor a szerszám és eszköz beszerzésnél együtt is összejöhet a munkafelszerelés egy szintje.

A filmezés, és mellé kis műérzet is jellemző. De a motorok, fegyverek, stb leszervezése is.

Mivel a "jó fiúk ők" alapon mindent eltűrnek nekik esetében kell valami papír is mindenről ezért ugye a szöveg a "tisztességes motorsklub, sportegyesület" irányból indul. Harci motorozás, utcai bunyó és egyéb a Shadowrun világában már elfogadott harci sportokkal.

Read More...

TheElf PLG_KUNENA_COMMUNITY_ACTIVITY_REPLY_TITLE 3 weeks ago

- Van aki azt várta, hogy JD hiába ügyvéd, Gina hiába doki, mégha mindig hozzáteszi is, hogy valami igazságügyi doki, mégis azt várta tőle valaki, hogy gettólakóként tűz ki célt. Pedig ismered, ha nem szerzünk verdát amiben műteni lehet, seggberúg minket, mert mi lesz, ha valaki egy sörösüveggel elvágja a kezét. Persze csinált másik szakvizsgát is. Arra is hozzáteszi, hogy igazságügyi, meg szakértő. De könyörgöm, az igazságügyi dilidoki, meg az igaziból is aki orvos azt tudja felírni, hogy diagnózis: Hülye vagy

Ginának láthatóan nem tetszik Jim poénja...

Read More...

Útvonal

Aktuális gondolatok

Ha saját szerepjátékot alkotnál, legyen az első kérdés az: Van-e valami olyan játék, amivel játszanál, de nem elérhető a piacon?

Bejelentkezés

Bejelentkezés

Kereső