Így játszunk mi - Avagy a kedvenc M.A.G.U.S. háziszabályaink
Az oldal előző változatán egy 10-es toplista várta a rajongókat, de tegyük fel a kérdést: Miért pont 10 szabály lenne a fontos? És meddig szabályCOM_CONTENT_READ_MORE_TITLE
IRC-től a Roll20-ig, asztali szerepjáték online
Emlékszem. Volt egyszer két akció. Az egyiket Mindenkinek néven hirdette akkor még a MATÁV, a legnagyobb hazai vezetékes telefon szolgáltató, aCOM_CONTENT_READ_MORE_TITLE
Campaign Cartograper 3+ Abszolút kezdőknek
10000 Forint nem kevés pénz. Nem az az összeg amit a legtöbben egy hirtelen érzelmi döntés után elköltenének. Az imupulzusvásárlás ennélCOM_CONTENT_READ_MORE_TITLE
Régi? Új? Rendszer?
Amikor a Delta Vision felvetésére, hogy házi rendszereket is vártak jeleztem sok embernek van / volt kész rendszere, de nem küldték el ezért /COM_CONTENT_READ_MORE_TITLE
Csak egy kép a karakteredről I - Alapoktól a koncepcióig
Egy kép a karakteredről. Sokszor csak ennyit kívánsz. Csakhogy nem sok olyan egyszerű azt prezentálni. Sokak szerint a probléma ott kezdődik, hogyCOM_CONTENT_READ_MORE_TITLE
Boncdoki replied to the topic 'Bemesélés 1. rész - A banda klubházában' in the forum. 11 months ago

- Ez az! Erről beszélek! Köszönöm!- tárja szét most először lelkes arcot öltve a karját JD irányába. - Gyerekek, ezt teszi a több diploma! Azért... - teszi hozzá féloldalas vigyorral. - ...tudjuk mi, hogy jedi is vagy. Titokban.
A fejtegetés hátralevő részére is élénken bólogat, a szarkazmustól narancssárga benyögésre rekedtesen felhorkan.
- Epedve várom a napot, amikor a bandát átkereszteljük Walker Utcai Gourmandokra. Világszenzáció lenne.
Egy darabig csöndben hallgatja az ezt követi vitát a szocadeptus és a domina között, vakargatja a füle tövét, ide-oda vándorol a tekintete, mintha teniszmeccset nézne. Végül csak beleugat, lusta és pimasz tónusban, ahogy nem szégyelli.
- Bocs, cicám, de a kölyöknek kivételesen több igazsága van szerintem. - bök mutatóujjal az említett felé, miközben megvillant egy újabb görbe mosolyt. - Nem abban, hogy informatikus, de... Nem érdekes. A lényeg, hogy a régi cucc, az nem azért drága, mert régi. Azért, mert annak látszik. Azt a félmilkós ágyat Fidó se hugyozná körbe eredetiségi bizonyítvány nélkül... Ha viszont én veszek fillérekért egy öreg puskát, kerítek egy jó hamisítót és végül eladom mint Kurt Cobain utolsó furulyáját, akkor keresek egy halom pénzt. Nem egy istenverte lakberendezői díjra fogunk hajtani... Legalábbis nem most, nem itt és biztosan nem velem. - fintorog. - Nem kell nekünk semmiféle menő cuccot eredetiben megvenni, ha nem muszáj. Abban a korban élünk, amiben le lehet tölteni egy Cadillacet, a pokolba is. Kurvákat talán nem, bár fene tudja... De azt, ami nekünk kell, mindenképpen. Nem mondom, hogy ne vegyünk semmit, de akkor visszakanyarodtunk az ügyvédek, macskák és szexmunkások luxuskiadásaihoz, és a végén az egész pont ugyanúgy fog kinézni. Eh?

Read More...

Boncdoki replied to the topic 'Bemesélés 1. rész - A banda klubházában' in the forum. 12 months ago

Lehet, hogy ő adta meg az irányvonalat, d ő meg a zenje már túl vannak azon, hogy ebbe komolyabban belemenjen. Különben is, nem lakberendező ő, csak egy züllött volt zsaru, aki nem tudja csukva tartani a büdös nagy száját. Még ha érdemit nem is tud hozzátenni, az "ügyvédek" megjegyzés után még akkor is hozzászúr egy megjegyzést - Mesterségem címere... - sanda, koffeinfoltos vigyorral. Végül akkor száll be, amikor úgy érzi, helyre kell tennie egy megjegyzést.
- Nehogy azt hidd. Az emberek a leghülyébb dolgokat is képesek relikviaként kezelni. A nosztalgia rohadt nagy úr. És akadnak, akik legszívesebben mindenestül lefagyasztanák maguknak az egész korszakot. - nem áll minden szimpátia nélkül, de láthatóan remekül szórakozik az ötleten.
- Egyébként meg ha minden kötél szakad, még mindig csináltathatunk utánzatokat. Amíg magunkra nem haragítunk valami híres lakberendezőt... - vonogatja a vállát.

Read More...

Boncdoki replied to the topic 'Bemesélés 1. rész - A banda klubházában' in the forum. 1 year ago

- Ó, egyetértek. A szabadság olyasmi ebben a világban, amit ki kell harcolni, nemde, barátaim?! - emeli fel időközben harmadszorra is kiürített kávésbögréjét viking kupaként a jelenlevő bandatagok felé. Ezek imádják, ha szabadságharcosoknak állítják be őket, Robin Hoodoknak, akik bevették magukat a sherwoodi betondzsungelbe. Wengnernek semmi hasonló illúziója nincs. A jó hanglatot, azt viszont szereti. Olyakor nem érzi magát annyira koravénnek.
Remélhetőleg itt jön a zajos tetszés, majd snitt.
- Nos, mi itt mind örülünk, hogy rugalmas hivatást választott, különleges ügynök. - pislog végül visszafordulva a lényegi tényezők felé. - Akkor, aszondja... Ha jól emlékszem, a klubhelyiség kidekorálásánál és a hasznos ügyfeleknél tartottunk, nemde? - villant kissé bárgyú mosolyt Wendy - vagy ha az ügynök magára vállalná a válaszadást, emrt végül is ő hívta ide a dominát, akkor Aika - irányába.

Read More...

Boncdoki replied to the topic 'Bemesélés 1. rész - A banda klubházában' in the forum. 1 year ago

- Miért ne lehetne mindkettő? - mosolyog vissza, egy még mindig egészen jóképű roncs váratlan sármjával. Pontosan tudja, hogy alkoholizmus ide vagy oda, maradt még benne némi kakaó, és néha jobban szereti, ha látják is az érdekeltek.
Persze ez csak villogás, igazából őt is jobban érdekli az igazi fejlemény, ami a két nő között látszik zajlani. Kíváncsian sandít Aikára, majd a dominára, majd vissza, majd vissza, mintha teniszmeccset nézne, méghozzá kitűnő játékosok meccsét, és próbálja elkapni a reakciókat. Ennek a kettőnek, úgy tűnik, múltja van egymással, és nem tenné még egy karját arra, hogy kizárólag szakmai. Mivel pedig az elf képviseli itt a mindenható állam bácsit, nem bánná, ha rájönne, mivel lehet hatni rá.
És mindeközben nagyon, nagyon igyekszik befogni a száját, nehogy elrontsa az esetleg infódús pillanatot. Pedig neki az ilyesmi nehezen megy...


//Dobások: 1, 1, 2, 2, 10//

Read More...

Boncdoki replied to the topic 'Bemesélés 1. rész - A banda klubházában' in the forum. 1 year ago

Egy szinti? Kicsit felhúzza a szemöldökét, de nem kifejezetten az érdeklődő módon. A kliensek talán a Boleróra kefélnek a nővel? Kinek a rock, kinek a rockné...
Míg a többiek a zeneszerszámmal szórakoznak, ő felkel és egy újabb kávéért csámpázik. Hanyadik ma, talán harmadik? Nem tudja, de alig érzi az előzőeket. Talán annyi káros vegyianyagba pácolta már magát, hogy felépített valami általános immunitást. Nem is lehetetlen. Sheriffből így lesz majd egyszer Toxic Crusader.
Menet közben vet egy pillantást az antennafejűekre. Mind a semmibe mered egy pillanatra; valószínűleg az előző állításnak néznek utána. A procedúra végeztével pedig egyik se tűnik felzaklatottnak, úgyhogy valósíznűleg minden rendben van. Zenei fórum? Mi a fene? A Broadwayre készült Ms. Hegyesfülű, mielőtt úgy döntött, hogy kormányügynöknek lenni családbarátabb? Bár az is hétszentség, hogy ez egy fokkal több befolyással jár.
Őt a maga részéről a zenénél egy fokkal jobban foglalkoztatja a nő lába.
- Biztos lenne itt, aki értékelne egy felvételt. - jegyzi meg derűs hangon.

Read More...

Boncdoki replied to the topic 'Bemesélés 1. rész - A banda klubházában' in the forum. 1 year ago

Steve, hűbelebalázs, mint mindig. Másokat ennyire felidegesíteni, aztán pár szóvalelsimítani minden kimondott marhaságot, na ez a varázslat. Taníts, ó bölcs, mert én is mondok néha marhaságokat.
A besasszézó csajokat mérsékelt érdeklődéssel bámulja, nem kifejezetten esete sem egy domina, sem az ilyen nagy merülésű latina. Szeret a maga feje után menni, a másik lehetőség meg az igazi mélyamerikai rémálom. Ha kicsit megöregszik, majd bajuszt növeszt és szerez magának valami narkófejet, aki csinál neki pár gyereket, és hallgatja a cigimarta rikácsolást. Nem, Wengner akkor kapja föl a fejét, amikor kiderül a rejtett ismeretség. Valami informátor lesz...? Amennyi infóval bír, akár egész nagypályásokkal is összefekhetett a nő korábban. Na, újabb kérdéskör, ami megérhet egy kis shadowlandezést.
- Helyes, helyes... Vegyetek sütit, kávét, és kést vagy szemceruzát, kinek mi fekszik. - bólogat egy másnapos zen buddhista nehézfejű derűjével, hogy kedélyességel pótolja a humora hiányát. - Mik lennének a "más cuccok", eh?

Read More...

Boncdoki replied to the topic 'Bemesélés 1. rész - A banda klubházában' in the forum. 2 years ago

- Nem mondtam, hogy jobb... Bár egy jelvényesnél talán valóban jobb... Csak gondoltam, a több vidámabb, eh? - vállat von, nem erőlteti a dolgot. Van még bőven elég front, amin hajthat egy kis hasznot a bandának egy magafajta koravén iszákos is.
Ez valószínűleg nem a kurvák területe lesz a fejlemények szerint, de hálistennek azon gyorsan túlesnek. Aztán jön ismét Jedi az újabb lehetőséggel...
- Véletlenül van egy haverom, akinek véletlenül lehetnek dolgozó ismerősei arrafelé. - dobja be derűsen. - Ír a krapek, úgyhogy legalább csapost garantáltan tud szerezni.
Egy kis szalonrasszizmus, de miért ne, csak oldja a feszültséget. Pedig így belegondolva egyáltalán nem biztos, hogy igazat mond; a vörös doki az egyik legnagyobb ellenzője a májirtó rossz szokásának. De, ha jól emlékszik, a redmondi rohammentősöknél melózik, úgyhogy valami csak akad a részéről.

Read More...

TheElf is friends with Boncdoki

Boncdoki replied to the topic 'Bemesélés 1. rész - A banda klubházában' in the forum. 2 years ago

- Életemben először sajnálom, hogy nem vagyok strici. - horkant fel félig hitetlenkedve, félig mulatva. Szerencsére akad a témában nála nagyobb szakértő, amikor Gina felvillantja az üzit, határozottan megkönnyebbül. A "kurvák felhajtása" típusú feladatok kínos élességgel emlékeztetik, milyen életet hagyott hátra.
- Informátort, azt éppenséggel tudok. Párat. - informátor, az más. És a több mindig jobb, valószínűleg.
Közben Steven is beleszól és megteszi a maga ajánlatát, mire Wengner fakón rávigyorog.
- Tégy úgy öregem. Már látom is magam előtt az álláshirdetést... - megvakarja a fejét, amikor komolyra fordítja a szót. - Ami a kiszolgáló személyzetet illeti... - bök a fejével a pult felé. - Akad még rendőrkocsma, ahonnan nem néznek ki... Majd körbekérdezek. Tán lövészeket és technikusokat is tudok keríteni... Mondjuk, azokat, akiket kiszór a Star meg a DocWagon, de ha úgyis gyalognak mennek, az ember ne legyen válogatós, eh? Ha egy kis mázlink van, a végén még saját zugdokink is lehet.

Read More...

Boncdoki replied to the topic 'Bemesélés 1. rész - A banda klubházában' in the forum. 2 years ago

Próbál úgy tenni, mintha maradéktalanul tudná követni JD monológját. Nem tudja; végtére is azért tartják a vöröst, hogy ő értsen hozzá, és ne egy korhadó fakabát. A lényegnek mindenesetre az tűnik, hogy viszonylag sok munkának és költségnek néznek elébe, aminek valószínűleg nem kéne meglepőnek lennie ilyen helyzetben.
- A papírmunkát örömest rátok bízzuk. - ő személy szerint egészen más miatt tagja a díszes gyülekezetnek. Ami viszont a segítséget illeti...
- Meg vagyok győződve, hogy ez közös érdekük, eh? Ne fogd vissza magad.
Nem is teszi. Jedi szépen körvonalazza a toborzás problémáit, ezúttal valamivel közérthetőbb nyelven.
- Ha jól értem, átkozottul sok új alkalmazottat igényel a terjeszkedés. Ez rá fog szorítani a talpalásra. - nyögi rosszkedvűen. Legnagyobb szerencséjére legalább a dzsungelbe hajlandó bemerészkedni; állandóan a háta mögé fog pislogni, de ha a doki kapcsolatai oda vezetnek, ahova ő gondolja, hogy vezetnek, akkor hajlandó lesz. - Viszont, ha jól értem, új tagok után eleve a saját embereinket kéne megszűrnünk, nemde? Biztos mindannyiunknak akad egy-két bevált jelöltje.

Read More...

Boncdoki replied to the topic 'Bemesélés 1. rész - A banda klubházában' in the forum. 2 years ago

- Höh.
Hadnagy. Többé-kevésbé meg volt győződve róla, hogy a banda idősebb generációja mihaszna alkoholistának tartja. Használható kapcsolatokkal, de akkor is. A markában tartott bandajelvényre pislog, aztán Anne-re, aki valószínűleg a négy "őrmester" közül a legszúrósabb tekintetet veti rá. Wengner biztosra veszi, hogy Timmel vagy Marie-vel jobban kijönne efféle iskolai pármunkában. Talán még a Tommy fiúval is.
- Részünkről az öröm, különleges ügynök. Csavaranyu, őszinte részvétem.
Szóval akkor saját kis akciócsoportja lesz, eh? Amit össze tud szedni a semmiből. Az a legjobb esetben is elég szedett-vedett bagázs lesz, de hé, legalább van motivációja. Ha a megfelelő embereket gyűjti össze, nem lövik hátba és lógnak meg a szajréval.
Közben míting. A jelek szerint Jedi papírokkal készült, ilyenkor pedig - rosszabb napjain - hosszan, veretes jogi kifejezéseket eregetve szokott beszélni. Egy türelmetlen ifjú titán esetleg félúton a levegőbe lőne tőle.
- Mesélj a kasszánkról, ó, felföldek rózsája. - mormog megadó türelemmel, miközben tesz egy rövid kitérőt, hogy ő is felmarkoljon egy nagy bögre teát magának.

Read More...

Boncdoki replied to the topic 'Bemesélés 1. rész - A banda klubházában' in the forum. 2 years ago

- Nem lehetetlen. - dörzsölgeti a borostáját elgondolkodó pofával. Már maguk a zsaruk is tehetnek értékes szívességeket nekik, arról nem beszlve, hogy egész biztos felhívják a figyelmét néhány kevéssé jóravaló, de legalább többé-kevésbé kezelhető lehetséges regrutára. - Azt is hallottam, a DocWagonnak is vannak, ehm... részmunkaidős nehézfiúi a rohammentősöknél. - nyersfordításban: egy kis legális munka itt, egy kis bandázás és/vagy árnymeló ott. - Mármost, egész véletlenül egy cimborám náluk mentőorvos... - nem fejezi be az eszmefuttatást; nyilván erre nincs is szükség. - Mindenesetre meg kell innom egy sört pár emberrel. Te meg ne légy olyan negatív, öregem. - vet szórakozott pillantást kedvenc szociadeptusuk irányába. - Egy utcai bandáról van szó, nem valami ninja klánról. A nagyjuk eléggé beijedhet, hogy átálljon. Akkor pláne - teszi hozzá vigyorogva. -, ha szépen elmagyarázzuk nekik, mennyire át is verte őket az, aki könnyű zsákmányt ígért nekik. A demonstráció mármegvolt, eh?

Read More...

Boncdoki replied to the topic 'Bemesélés 1. rész - A banda klubházában' in the forum. 2 years ago

- Hmm... Régi rozsdás reflexek. Majd meghívlak egyre. - megforgatja a kezében a két fegyvert, majd markolátukkal nyújtja oda Zoomnak. - Ezek a tieid, eh? Jövök néhány tölténnyel is, attól tartok.
Nem mintha az adeptus különösebben sokat törődne vele, fontosabb megbeszélnivalója van a patrónájával. Kivételesen olyasmi, ami Wengnert is gondolkodóba ejtheti.
- Ha erre a lehetőségre rámozdulunk, még jobban szétterülünk. - mormogja félhangosan. Fejvakarás, csak a magabiztosságát jelzendő. - Márpedig ha erre a területre nem csapunk le azonnal, biztosan elhappolják előlünk. - egy szétvert banda nem fogja megtartani, és van másik bagázs is kettőjükön kívül a környéken, akik mind terjeszkedni akarnak. És a megoldások, amik elsőre eszébe jutnak, vagy nem gyorsak, vagy nem megbízhatóak, vagy irdatlan összegbe kerülnek.
- „Lassan”? Figyeltél egyáltalán, hogy hány embert öltünk meg? – mordul ingerülten az adeptus felé. – Azt már meg sem említve, hogy ha egy bandát kaptunk a nyakunkba, könnyen kaphatunk később még egyet. Vagy inkább valami rosszabbat.
~ Például egy bombát, eh?
Mordul még egyet, jelezve, hogy nem tűr el semmiféle ellazulást a fiatalabb generációtól, majd fejvakarva néz a főnökükre.
- Jim, jól rémlik, hogy akad ismerősöd, aki tud keríteni, öhm… munkaerőt? – hirtelen jobb nem jut eszébe, mint Jim bácsi zsoldos illetve zsoldoskerítő haverjai. – Csak átmenetileg. Gondolom, nem akarunk területet feladni, eh?

Read More...

Boncdoki replied to the topic 'Bemesélés 1. rész - A banda klubházában' in the forum. 2 years ago

Gondolkodás nélkül lecsap Zoom gyilkolási kellékeire. A gránátvetőt méltatja csekélyebb figyelemre; nem egészen biztos, hogy úgy tudná kezelni, ahogy kell, a robbanószerekkel pedig úgy általánosságban az a tapasztalata, hogy veszélyesek (szörprájz). A Thunderbolt, egykori szolgálati fegyvere látványa már egy fokkal jobban esik neki, még akkor is, ha ezt a példányt valószínűle trollokra (meg debella alakváltókra) méretezték. Lecsekkolja a tárat: kapszulás lőszer. Valószínűleg az, amit a burzsi szolgálatok alkalmaznak gumilövedék helyett: egy fokkal biztosabban küldi a delikvenst Álomországba. Ezek után már a minigránátokra is vet egy pillantást, és ott is ugyanezt találja. Hmm... Legalább elégetni nem fog egyetlen havert se, de ennek ellenére se szívesen eregetne felhőszámra kábítószert. Megbízhatóbb a jó öreg Ruger, az legalább oda lő, ahova céloz.
Mire idái eljut, Zoom többé-kevésbé meg is vívta nekik a csatát. Egy felnyársalt holttest siet be a bárpulthoz, a kintiek pedig úgy halnak, mint az egyszeri skót falu lakossága, mikor megtudták, hogy akciós a koporsó. A katonák kitesznek maukért, Zoom pláne kitesz magáért, de legnagyobb meglepetésére még a banda tagjai is kommandósattitűdöt akaszthattak le valahonnan, mert ijesztő hatékonysággal lövik az ellent. Maga Werner is beszáll eleánsan felborított asztala fedezékéből a Rugerrel, de nem érzi úgy, hoy különösebben szükség lenne rá; mindazonáltal az esetleges menekülők és/vagy előrenyomulók felé küld ey-egy rövidsorozatot, csak hogy érezzék a törődést. Eközben expressz küldeménnyel érkezik Steve fegyvere, amit ő gondolkodás nélkül visszacsúsztat, hadd maradjon valami a kölyöknél is. Neki termett más.

Read More...

Boncdoki replied to the topic 'Bemesélés 1. rész - A banda klubházában' in the forum. 2 years ago

- Oké, oké, rátok hagyom a dolgot. - emeli fel védekező gesztussal a kezét. - Nagyon jól ki lett tervelve ez az egész, ugye? - legalábbis ő ezek után így gondolja. A japán kiscsaj és az XXL-es macskanő szavaiból egy elég részletes akcióterv bontakozott ki... És ők lennének a Feláldozhatók Három, akik végrehajtják, eh? Biztató. - Akkor majd körbekérdezek, ha kapok mondjuk... egy napot. Talán kettőt. Oké, különleges ügynök? - pislog Aika felé.
Ééés egyik pillanatról a másikra eset van, nála pedig nincs tűzfegyver. A világ legnagyobb iróniája, kisebb arzenálja van az innen ötven méterre levő lakásán annyi lőszerrel, amennyivel a fél épületet a levegőbe lehetne repíteni, és ő itt találja magát - illetve itt fogja találni magát rövidesen - egy lövöldözés közepén, katonai értelemben pucéran.
- Öhm... Akad valakinél egy fölösleges pisztoly? - a kérdés elsősorban a szociadeptusoknak és más, hasonlóan borzalmas lövészeknek szól. Inkább átvenné valaki helyét, semhogy kizárólag a kiberfegyvereire támaszkodjon egy cspat shotgunos idióta ellen.
Amíg a válaszra vár - mert időbe fog telni, míg talál olyan bátor jelentkezőt, aki önként megválik a tűzerejétől - kifelé hallgatózik. Annyi esze a bandatagoknak is van, hogy ne sétáljanak be a nyílt látóterükbe, de hogy hol vannk és mennyien és mennyi zajt csapnak... Az talán (?) más kérdés lesz.

//Érzékelés próba: 1, 2, 3, 3, 7//

Read More...

Útvonal

Aktuális gondolatok

Ha saját szerepjátékot alkotnál, legyen az első kérdés az: Van-e valami olyan játék, amivel játszanál, de nem elérhető a piacon?

Bejelentkezés

Bejelentkezés

Kereső