Így játszunk mi - Avagy a kedvenc M.A.G.U.S. háziszabályaink
Az oldal előző változatán egy 10-es toplista várta a rajongókat, de tegyük fel a kérdést: Miért pont 10 szabály lenne a fontos? És meddig szabályCOM_CONTENT_READ_MORE_TITLE
IRC-től a Roll20-ig, asztali szerepjáték online
Emlékszem. Volt egyszer két akció. Az egyiket Mindenkinek néven hirdette akkor még a MATÁV, a legnagyobb hazai vezetékes telefon szolgáltató, aCOM_CONTENT_READ_MORE_TITLE
Campaign Cartograper 3+ Abszolút kezdőknek
10000 Forint nem kevés pénz. Nem az az összeg amit a legtöbben egy hirtelen érzelmi döntés után elköltenének. Az imupulzusvásárlás ennélCOM_CONTENT_READ_MORE_TITLE
Régi? Új? Rendszer?
Amikor a Delta Vision felvetésére, hogy házi rendszereket is vártak jeleztem sok embernek van / volt kész rendszere, de nem küldték el ezért /COM_CONTENT_READ_MORE_TITLE
Csak egy kép a karakteredről I - Alapoktól a koncepcióig
Egy kép a karakteredről. Sokszor csak ennyit kívánsz. Csakhogy nem sok olyan egyszerű azt prezentálni. Sokak szerint a probléma ott kezdődik, hogyCOM_CONTENT_READ_MORE_TITLE

TheElf is friends with Antal Albert

TheElf is friends with icdteszt

TheElf replied to the topic 'Bemesélés 1. rész - A banda klubházában' in the forum. 12 months ago

- Az eddig bútorok viszont tényleg értéktelen kacatok voltak. - Jegyzi meg Jim

- Persze. De azon túl, hogy folyton jediztek, mert a Juris Doctor, a jogi doktori cím idegenebb, mint egy majd 100 éves film koncepciója, az a JD becenév jelent valamit. Pl. hogy a bandában én vagyok az ügyvéd, és többnyire a banda ügyvédje. Tudom azt, hogy egy design mikor lesz public domain.

- Abban a két említett korban sem voltak prűdek az emberek. A szex, a drog és a pia mellett a betegségek is általánosak voltak, sokan dobták fel a talpukat. És akkoriban mondjuk úgy, még a legvadabb konteók szerint is kevés volt az elf, így az alkotók jelentős része már épp elég ideje halott, hogy a tervek, fotók, anyagok köztulajdonba menjenek át. Alkatrészt is nyomtatunk fémporból némi áramot felhasználva. Sok bútor is összejönne anyagárban ugyanígy.

- Sok menő helyen sem mondod meg, hogy valami akkor készült, vagy körbefotózták, lett belőle nyomtatható 3D modell, és összedobtuk. Ahol pedig a kamu antikot modern ötletekkel ötvözik, és high tech dolgok vannak, az akkor is menő tud lenni, ha egy 100 éves designre épülő cucc vadonatúj. Egy elkúrt felniéből sincs gond, de egy így összerakott bútor sem olyan törékeny.
- No igen, ezért van a bandában olyan csaj akinek jogi és üzleti diplomája is van. A kiselőadása minden fontos részletet lefedett.

- Nekem inkább a zene oldaláról van tapasztalatom. A hely nem lesz nagyobb, ha a zene jobb lesz a koncert meg nyilvános, akkor többen akarnak jönni. Ha túl sokan akarnak jönni, árat emelsz, hogy ne verekedjenek össze a helyért. Ha pedig árat emelsz, akkor sok máson is javítani kell, és ahogy találóan felvetettétek a sör alapú gazdaság helyett jön a konvertibilis Whisky...

- Vagy a bélszín...

Read More...

TheElf replied to the topic 'Bemesélés 1. rész - A banda klubházában' in the forum. 12 months ago

- A régies és a klasszikus nem ugyanaz. Ráadásul jelenleg borzasztóan régiesek vagyunk. Nem tudom mennyit hallottál a tervezett avulásról? Van ami tönkremegy rövidebb idő után... De van amin csak messziről látszik, hogy melyik modellévből való, hogyha nincs is szükséged a legújabb újdonságra, akkor is minden évben vegyél egyet. Nos ebben a játékban az 5 éves design terv régies. - No igen, jogi és üzleti papírja is van a lánynak, és még tovább akar tanulni. A tervezett avulás nála menő téma.

- A hot rod amit építünk, mondjuk 1920as Ford alapokon, vagy 1960as Chevy alapokon az viszont cool. Roppant cool. A chopper építésnél, a cafe racer építésnél éppen így megvannak a klasszikus designok amiket ma is használunk. Ezekhez öltözni, ezekhez designolni a helyet ma is cool. Mint ahogy Jimi Hendrix is tovább marad menő, mint a legutóbbi tehetségkutató óriás faji identitással rendelkező 105 centis keleti törpéje. És nem csak azért, mert az utóbbit a tervezett avulás nevében cseréli le minden médiacég, hanem mert Hendrix gitár skillsoft nélkül is tudott zenéli.

Read More...

TheElf replied to the topic 'Bemesélés 1. rész - A banda klubházában' in the forum. 12 months ago

- Ami neked dekoráció, az a másiknak seb. Ami után pár dolog nem feltétlenül úgy működik, mint régen. - Jegyzi meg Jim rámutatva a tiltakozás okára.

- Az új bútorral a hely sem úgy működik mint régen. Eddig a banda rajongói a még tökéletes de a melóhelyükön már leselejtezett bútort olcsón adták. Egy hatos csomag sörért egy szék. Vagy ha jól taktikázunk egy kartonért 5, akkor nem egészen 5 sör ára veszik kárba, ha a bútornak baja lesz. Üveg whisky, láda whisky már más történet. Még akkor is, ha csak a sajátmárkás gagyival számolunk. Lehetnek akiknek fáj a kuponos sörről konvertibilis whiskyre való átállás.

Read More...

TheElf replied to the topic 'Bemesélés 1. rész - A banda klubházában' in the forum. 12 months ago

- A klubhelység... Bárinkább többes számban beszélnék róla, hiszen a klubház mérete most sem indokol egységes hangulatot, hamarosan pedig több helyen lesz jelen a banda. A dekoráció fontos. Wendy ügyfelei pedig leginkább neki érdekesek. A civil melót nem feltétlenül jó ide hozni. - Veti fel Aika.

És modern lányként ezzel együtt azt is bemutatja, hogy nem csak a fegyverekhez, de a mátrix számos lehetőségéhez is ért. És még megfelelő kivetítője is van. Amíg elővesz valamit, Donna rögtön kérdez türelmetlenül:

- És a dekoráció?

- A dekoráció meg... Ugye amikor az ügyfél kidekorálásáról van szó, akkor is durvának mutatjuk a bandát, ezzel üzenünk erőt, nem márvánnyal és gránittal. Nem illene hozzánk a franciás elegancia. De az sem, hogy mindent éppen úgy stílus és koncepció nélkül dobunk össze, mint az ellenségeink. Ha a toborzásnál le akarjuk nyomni őket, menőbbnek kell lenni náluk. - Hangzik el egy olyan magától értetődő evidencia amivel eddig nem nagyon foglalkozott senki.

- De az kurva drága, egy jobb csillárért rongyosra kellene kefélni a pinámat - Mutat némi perspektívát Donna. Persze a Lone Star költségvetéséhez szokott Lily láthatóan máshogy gondolja.

Közben látszik, hogy Zoom valahogy természetesebbnek érzi a dekoráció helyett illatokkal megjelölni a saját területet.

- Persze nem vagyunk egy belvárosi ügyvédi iroda, hogy 100-150 éves cuccokkal vagánykodjunk, hiába lenne menő akár a szeszcsempész style 150 éves cuccokkal, akár a második szexuális forradalom korát idézni 100 éves kincsekkel... - A pillanatnyi szünetben más is gondolkodik.

JD persze úgy gondolja, hogy ő ügyvédként szívesen tartaná a klubházban az irodáját, és ha Seattle belvárosától messze is vagytok, Renton belvárosa közel van. De inkább nem szól bele, hanem várja Aika részéről a folytatást.

- Az 1960as évek első szadomazot is kínáló szex klubjainak felszerelése ma már a menő ügyvédi irodák nagy múltját, konzervatívizmusát hangsúlyozó drága kellék, milliókért. Az aranyozott 200 éves szárazbélyegző mellé teszik a 100 éves korbácsot a polcra. - Veti fel Aika.

A képen persze mindenki nevet. A régi részvények, régi pénzek, ősi széf, a szárazbélyegző mellett korbács és szopóálarc a konzervatív ügyvédi irodában. De bármely abszurdnak is tűnik a kép, tényleg ez az a dicső múlt amire sokan vissza akarnak utalni. Amerika aranykora.

- Ügyvédek - Jegyzi meg Lily

- Az ilyesmi tényleg drága lenne. - Jegyzi meg Jim

- És nekünk az igazi, egységes látványhoz nem 2 cucc kellene a polcra. Bármely stílust is keresünk, jönnek a replikák és a saját alkotások. Saját alkotásokat pedig szinte a szemétből is lehet építeni. Viszont látványterv kell hozzá. - Veti fel Aika.

- Az összevisszaság tényleg nem menő. - Jegyzi meg JD (Ginger)

- És ha nem egységes a terep, akkor nehezebb megfelelő rejtőszínre építve rejtőzni - Teszi hozzá Zoom.

Valamit kezdeni kellene a dekoráció kérdésével is majd.

Read More...

TheElf replied to the topic 'Bemesélés 1. rész - A banda klubházában' in the forum. 1 year ago

- Elhiszem, hogy van akinek most is a filmek kapcsán való látnivaló a fontos... De sokan azt mondanák úgy a helyes, ha előbb van meg a munka és utána a szórakozás. A múlt zenei sikereibe pedig kár sok dolgot belelátni: Egy hírességtől elvárják, hogy szembe mindig mosolyogjon, ha nem így teszek, akkor a haverjaimmal is rajta vesztenek. Aki akár pénzt, akár hatalmat, hírnevet keres, annak rabja lesz, és elveszti a lehetőséget arra, hogy változtasson a dolgokon. Elveszti a szabadságát, elvesztei a képességét, hogy önmaga legyen. Így lélegzik ugyan, de igazából halott. Én pedig nem ilyen jövőt szántam magamnak. - Jelzi Aika

A pénz, a hírnév, a képesség, hogy hass a rajongókra nem kis hatalom. De Aika már a zene előtt is egy pályára készült, a zene csak mellette lett volna. De a hírnév úgy látszik megállította. Persze az is valószínű, hogy így is meglettek a barátai, akár magasabb körökben is. Nem lenne meglepő, ha a telefonkönyvében a Lone Star névhez nem a segélyhívó zöld száma, hanem a vezérigazgató privát száma tartozna.

Read More...

TheElf replied to the topic 'Bemesélés 1. rész - A banda klubházában' in the forum. 1 year ago

(Akkor szeretnék látni dobást is a kapcsolódó képzettséghez. Ha van szintire képzettséged akkor ugye érdemes dobni is)

A "még nálam is" kitételnél elég sokan nevetni kezdenek, mert ezzel bizony Steven úgy viselkedik, mintha az ő tudása egy igazán magas mérce lenne. Pedig nem feltétlenül az. Sőt. Hamar rá kell jönni, hogy a szintetizátoron zenélni nem ugyanaz, mint a kedvenc vágó programban zenét és hangeffektet tenni egy film alá, a filmes képzésed pedig arra elegendő, hogy amikor produkciót próbálsz "összevágni" a hangmérnöktől ellesett fortélyokat is bevetve akkor a demo módokat össze-vissza kombinálva egy a punkokénál is rosszabb csörömpölést csalsz elő az eszközből.

A "nem vagy te olcsó nő" sok esetben inkább sértő kitétel lenne, mint őszinte, ráadásul ő nem "dolgozgatni" szokott, hanem dolgozni. Ezzel ismét sikerül Stevennek prezentálnia, hogy ő még szinte fel sem ébredt aznap és a sok változás miatt megkeveredett.

Read More...

TheElf replied to the topic 'Bemesélés 1. rész - A banda klubházában' in the forum. 1 year ago

A többiek kicsit furcsán néznek, de ezek szerint akkor a szintit te ki is próbálod? :) Többen is megjegyzik, hogy szerintük nem csak a Bolero-t lehet vele játszani... Na igen, az elsősorban a tanulás miatt van benne, mint oly sok más klasszikus zenei mű is. A drágább szintikre inkább ez a jellemző és nem a modernebb, de egyszerűbb számok.

Aki, ha játszani nem is tud rajta, de látott már szintit és tudja állítgatni, azok közül sokan elkezdenek valami jobb számot keresni. De nagy csalódásra, a Bolero mellett sok más darab van rajta, és mondjuk azt, sem az Örömóda, sem a Carmina Burana nem éppen a banda ízlésének megfelelő zene.

A banda pár tagja számára a zenei fórum gyanús, és hamar utánanéznek, és látják Aika annak idején játszott rockot is. Az iskolai évek alatt sikerült ezt összehozni, és a "cuki Jrock" helyett sokkal inkább a "rockopera-rockmusical" irányt kedvelte, amire jópár diáktársával csinált egy csapatot. Sőt, ezek a diáktársak azóta be is futottak szépen.

Mások viszont elérik, hogy némi lökdösődés árán olyan is odaférjen a szintihez aki legalább tud rajta játszani és így némi emberi zenét is ki tud csalni belőle...

Read More...

TheElf replied to the topic 'Bemesélés 1. rész - A banda klubházában' in the forum. 1 year ago

Nicsak, Wendy ismeri Aikát legalább Online? Na ő nem véletlenül nem volt eddig bandatag, meglepő az, hogy ez után belépne a bandába, mert eddig javarészt törvényes üzletekbe volt benne, ti pedig, ha csak olyat is tesztek amit a zsaruk még hagyni szoktak, azért áthágjátok a törvényt. Ellenben sok legális ötletben benne volt. Designben, hivatalos filmekben, tanácsokban. Gyanítod, hogy a "megjelölni egy metahumánt" kapcsán is valamelyik ügyfelét jelölné meg.

Ellenben gyanítod, hogy a felszerelés amit hozna elsősorban hangszerekből áll.

Donna viszont latina, kurva, nem egy túl bonyolult személyiség, de ugye a banda ideológiájába ideig belefért, és most lehet egyszerre "bandacsaj" és a munkaterületén "madam". Mondjuk úgy a rutinos kurva aki az igazi kurválkodás mellett sztriptízben, táncban, banda bulijaiban is benne volt, már összefoghat pár rábízott lányt.

Read More...

TheElf replied to the topic 'Bemesélés 1. rész - A banda klubházában' in the forum. 2 years ago

A beavatástól eltérés ötletét senki sem díjazza. Elsősorban azért, mert ez arról szól, hogy valaki vállalja a balhét a bandáért, bizonyít. Ha bizonyítás nélkül bizonytalanul toboroznál valakit, az rossz lenne. Aika baromira speciális eset, mert a "metahumán megjelölése" jellegű rutin feladatot akár letörölhető jelet magára rajzolva is tudta teljesíteni, de mindazok után, hogy a bandáért tett valamit érdemi elvárás nélkül még ő is átesett ennyin. Hogy a jóval kevesebbet az asztalra letevő csajból így banda tagot csinálj senkinek sem szimpatikus. Nekik azért, mert így örökké másodrendűek lennének... A többieknek meg azért, mert nem véletlenül nem így megy ez.

Read More...

TheElf replied to the topic 'Bemesélés 1. rész - A banda klubházában' in the forum. 2 years ago

- Tekintve, hogy ti kell, hogy ti válogatjátok ki, kivel is akartok dolgozni, ti egyeztek meg velük, nem nagyon mehet más. - Hívja fel JD a figyelmet a nyilvánvalóra.

Redmond viszont közel sem olyan békés vidék, mint Renton, és nem vagytok meggyőződve, hogy csak a turistanegyedet kell majd megnézni. Ráadásul ott nem is működik a "meghirdetjük a mátrixban és majd jelentkeznek" ötlet, mert a többség nem fér hozzá a mátrixhoz. A hagyományos papír alapú hirdetések kapcsán felmerülő "állást keres" rovatot sem hordaná ki épp eszű ember Redmondba. A több kilónyi papír ami nála van ugyanis érték, és annyiért már egy fegyvertelen, védtelen embert kirabolhatnak.

Aika viszont láthatóan nem a redmondi toborzókörút eredményében bízik, hanem az elérhető veteránokban. Vagy talán sok "dishonorable discharge" is előkerül? Mondjuk pár banda által fordított videó birtoklása vagy más hasonló bűnök okán kidobott katonákból még mindig lehet valami.

Persze az is biztos, hogy a legjobb lehetőség a toborzásra az, amikor már a bandához kötődő, ide belépni akaró emberek kapnak belépési lehetőséget. Amikor két ilyen lány lép be... Hát az is lehetőség.

Wendy nem a bandának dolgozik, a "jó filmeket viszont szereti". Azt mondják "pár úrinő kedvenc dominája", törvényes filmekhez is volt köze, de a banda vonzza, mert itt keményebb lehet. Amikor belép alaposan végigméri Aikát, nem tudva, hogy bizony Aika a banda vezetéséhez tartozik és nem az áldozatokhoz.

A "csinos kis elf" halk megjegyzés persze nem tisztázza a szándékait, szóval balhé még nincs.

Akivel jön az egy Donna névre hallgató latina... Egzotikus táncosnő, és kurva. Nem bandacsaj, csak alkalmazott. Viszont szeretne bandacsaj lenni.

Read More...

TheElf is friends with Boncdoki

TheElf replied to the topic 'Bemesélés 1. rész - A banda klubházában' in the forum. 2 years ago

- Ha nem sokat mond, nem jól használod - Jön a válasz. JD ugyanis biztos benne, hogy sok olcsó nőcske ad fel hirdetéseket, de nem csak az olcsó nőcskék.... - Ellenben szerintem amikor elmentek Redmond turistanegyedébe toborozni, nem csak kidobók dolgoznak ott, hanem szorgos munkáslányok is. Meg csaposok. Az ottani roncsokat működővé tévő szerelők is.

Read More...

TheElf replied to the topic 'Bemesélés 1. rész - A banda klubházában' in the forum. 2 years ago

Gina ugye kicsit nevet amikor tőle várják az olcsó kurvát, ahhoz láthatóan nincs sem igazi kapcsolata, sem szakértelme. Szóval őszintén szólva, ő sosem olyan környezetben mozgott. Adeptusi képességei alapján szülei színitanodába küldték volna, ahonnan még lenne olcsó kurva. Ő viszont jó helyen tanult. És nem is csak egy helyen, hiszen a szociális képességeket kiegészítő fotografikus memória, a 160 feletti IQ okán, bizony a "12 évesen egyetemre menő csodagyerek" archetípusához közel állt.

- Zugdoki? Az miért jobb, mint pár Medic? Vagy Gina. - Veti fel JD.

Bár Gina igyekezne tisztázni, hogy ő nem sebész, ugye a legtöbb zugdoki sem az, sőt a jelentős részük inkább dropout, nem is igazi orvos, nincs 160as IQjuk, nem segíti őket fotografikus memóriából visszaidézhető számtalan szakkönyv a munkában. A másik részüktől pedig nem véletlenül vették el a papírt, és bizony Gina sem engedné őket a haverokhoz. Jelentős részüknél pedig azok a katonai "medic badge"-t elértő srácok is jobban teljesítenek, akik civilben nem is praktizálhatnának. A banda pedig a meglévő erőforrásokban bízik.

Jó szokás szerint a környéken a "pszichológus az dilidoki, azaz doki" ami ugye szintén nem orvosi képzés, nagyon nem szerencsés vele sebészkedni... Azaz fontos a specializáció. Gina viszont, igazságügyi orvos-szakértő, és igazságügyi elmeorvos-szakértő szakvizsgákkal a birtokában kezdett el pszichad és profilozás felé kacsintgatni, de ő az a fajta lány, aki bár a bandával is lóg, de szerinted, ha tehetné a halála napjáig hallgatóként, tudatóként képezné tovább magát, ezért is szeret sokszor a mátrixban lógni.

A szakterületeihez pedig tényleg jól jönnek az adeptusi képzettségei. Abban azonban mindenki biztos lehet, hogy nem engedne mindenféle hentes a banda felé, elsősegélyt nyújtani sokan tudnak... Komolyan kezelésre pedig vannak más kapcsolatok.

A banda egy része szerint viszont ő az "igazi doki", mert ugye eddig sok ötletnél felhívta a figyelmet potenciális mellékhatásokra, szövődményekre...

Read More...

TheElf replied to the topic 'Bemesélés 1. rész - A banda klubházában' in the forum. 2 years ago

- Saját embert előléptetni teljes jogú taggá, az is fontos döntés, de az a kisebb gond. A külsősök, alkalmazottak pótlása, az igazi toborzás a nagyobb. Mert mondjuk mindenki tudja, hogy Wendy többször is megvédte magát, harcos lány, már inkább a többi lányra vigyáz, mint ügyfelekkel megy el. Ő például tiszta előléptetés. Mint a klubházból, a műhelyből mindenki. Ez tiszta sor. De akkor az utcán megint lesz új főnökasszony, egy lányt előléptetünk, de több területre kell lányokat kiállítani.

- Sheriff, a zsaruknak tudom, hogy van a kurvák között informátora, akit át lehet hozni a mi sarkunkra nekünk dolgozni, még volt zsaru is tud ilyet szerezni... De ez csak 2-3 amikor kéne vagy 15! És nem A- kosármérettel, amire csak a beteg pedomacik buknak, ha érted mire gondolok. Oké, elmehetünk a Hooters toborzójából kijövő lányoknak melót kínálni, "adottságaik megvannak" alapon, de a többség szopni se tud.

JD hamar rátapint a lényegre. Gina viszont csak elküld egy üzenetet egy "régi jó barátnőjének". A régi jó barátnő "főállásban" domina aki más leendő dominákat is oktat. Valójában az oktatásnál nem csak dominákat képez, hanem olyan kurvákat is, akiknél a választható extrák köre elég széles, és így kiterjed a szadomazora is. Sok lányból escort vagy más is lehet. Felvillantja felétek az üzenetet. "Mondtad, ha kéne ide pár jó gyakornok szóljak. 15-nek lenne tűrhetően fizető gyakornoki állás. Escort, utca, zárt klubhelység, forgatás. Jókat küldj."

- Akkor a kurvák megvannak, ha Sheriff nem hoz még pár informátort - Nyugtázzák vagy hárman egyszerre.

Szerelő, klubház kocsmarészére, lőtérre személyzet még mindig kéne. És azt is át kell dumálni kiből lesz teljes jogú bandatag.

Read More...

TheElf replied to the topic 'Bemesélés 1. rész - A banda klubházában' in the forum. 2 years ago

- Csak tanács kell? Szerintem nem igazán. Oké, azt el lehet érni, hogy aki velünk lóg, már egy ideje be próbál kerülni a bandába azt bevesszük. Aki egy ideje nekünk dolgozik, de teljes jogú tag akar lenni, azt is bevehetjük, lehet beavatás. A gond az az, hogy idegenekre nem bízunk titkokat, azokból nem bandatag lesz... Hanem alkalmazott. Azokat pótolja akik eddig alkalmazottak voltak, de most bevehetjük a bandába. A kurva az escort, masszőr, vagy egzotikus táncos állásra jelentkezik.

- Aki a területünkön figyel egy kicsit a biztonságra, de nem bandatag, az papíron is járőr. Ehhez pedig tudnod kell azt, hogy mit bír el a költségvetés, és mit bír el a papír. Adhatok tanácsot, hogy egy keményebb környéken, pusztulatban kidobóként, biztonsági őrként melózó ember, aki a helyi bandákról nem is tud semmit, remekül lehet a törvényes járőr része, ha van RASZa. Csak ki az aki nem fél odamenni toborozni?

- Ott ugye jellemző a "modern, nem hagyományos foglalkoztatás", azaz mindenki alvállalkozó, és havi 40-50 nuyenből élnek. Ha mi felvesszük őket, és csak 600-700 nuyent ígérünk nekik, azzal megcsinálták a szerencséjüket, keményebbek, felkészültebbek sok helyi srácnál aki 2000 alatt nem jönne el. Escorot, pultost, pincért könnyen toborozhatsz az egész világból, sok CV elérhető. Szerelő is beszerezhető.

- A csúnya az lesz, amikor bandatagot kell szerezni. Nomeg az, hogy nem ártana, ha a most szerzett emberek egy része is jó lenne a bandába idővel, de közben amikor válogatunk a jelentkezők között, nem vennének elő minket valami tiltott diszkrimináció miatt.

Read More...

TheElf replied to the topic 'Bemesélés 1. rész - A banda klubházában' in the forum. 2 years ago

- A kasszánkról? Kevés a likvid befektetés, máshoz pedig te is tudod, hogy drága hozzányúlni. De általában nem is kell bankszámlán tartani a pénzeket. Azt hiszem, ha Aika azt említette, hogy a részéről való befektetés korlátját elsősorban a tagság és a befektetők akarata korlátozza, hogy mi mekkora részesedést viselünk el, azaz szóba jöhet némi tőkeemelés, de ennek a részleteit ki kell dolgozni, hiszen nem akarjuk, hogy az ügy korrupciónak tűnjön.

- Ha pedig a nyomozás miatt fontosak a papírok az előléptetéseket is le kell papírozni. Ellenben a tulajdonosi kör változása miatt egyes engedélyeket az új feltételek szerint is meg kell újítani. Ez sem lesz egyszerű, tekintve, hogy Aika miatt sok esetben a feltételek, a fizetendő licence díjak változnak. Ugyanis vele jobb engedélyt kapunk, de az drágább is.

- Szerződésmódosítások, tőkeemelések, tevékenységi körök bővítése, számos egyszerű és végtelenül unalmas jogügylet van előttünk. Számos opcióval is élnünk kell. Persze, ebből is lesz még pénz. A terjeszkedés okán a költségvetés számos sora változni fog, ehhez úgymond rendkívüli közgyűlést kell összehívni. Csináltunk kiskaput, hogy a szavazatok 80%-ával gyorsan összehívhatjuk, de ez akkor is közgyűlés. Oké, a mátrixban virtuálisan, de mégis...


A kezdeti közérthető szövegek után Aika felé már inkább szaknyelven kommunikál. Hiszen ott már "fontos dolgokról" van szó, mármint olyan formaságokról amikkel a banda általában nem nagyon törődne, de jobb lepapírozni abból nem lesz balhé. Főleg most, amikor a zsaruk pattognak fontos az, hogy ez a papírozás rendben legyen, bármennyire unalmas baromság is a legtöbb ilyen formaság. És persze a ti előléptetéseket is először le kell papírozni, addig az érdemi tervezést nem lehet elkezdeni.

De a fő baj ugye az, hogy ahhoz, hogy Aikát ne vegyék elő, hogy olyanok ártatlanságát bizonyítja akiktől utána kapott valamit... Mert az korrupciógyanús lenne. Ezért ő mindenképpen piaci ár felett vásárolna be a dolgaitokból. Ellenben a banda nem akarja lehúzni, ha már ő segített nektek eddig is. Szóval a helyzet cseppet sem egyszerű.

Aika helyzetének tisztázása és a veletek kapcsolatos papírmunka után JD következő kérdése:

- Kinek kell segítség a toborzásban?

Read More...

TheElf replied to the topic 'Bemesélés 1. rész - A banda klubházában' in the forum. 2 years ago

- Pedig világos. Tudod, aki ruháját sasmadár díszíti, arról tudod, hogy ennek megfelelő mértékben főnök. A hadnagyi csíkok is önmaguktól értetődnek, mint az őrmesteri sráfok is.

- Értettem. Ha jól sejtem akkor kiegészítjük egymást, hiszen egyikünk nem annyira tud lőni, a másik abban jó. - Ebben igaza van. A szerelő pedig jól mozog szűk helyeken is... Ha viszont a rangjelzés tényleg rangot jelez, és nem csak "menőzésből valami katonai cucc", jobb lövész tréning felvarrói sem viccből kerültek a banda jelével ékes bőrdzsekire, akkor Anne ruháján a tűzszerész sem véletlen.

A sokszor csak "JD" becenéven emlegetett Ginger beceneve a Juris Doctor, azaz jogi doktor kifejezés rövidítése. Nem egy neves egyetemen szerezte, és nem ment további képzésre. De a jogi végzettség mellett némi gazdasági végzettsége is van egy nem akkreditál "community college"-ből, így ő szokta kezelni a banda pénzét, és a törvényes üzletek jogi részét. Dzsédíből persze sokszor "jedi" vagy más hasonló referencia lesz. Most pedig bizony Jim még neki is jelez, hogy át kellene beszélni a lehetőségeket, az új feladatok kapcsán amit kell le lehessen papírozni. Igen Zoom és Aika szerepét a tervezet beruházásokat, és közben költségvetés is kell rajzolni.

- A friss hadnagyok jó lenne, ha egy megbeszélésre átjönnének ehhez az asztalhoz ahol meg lehet minden beszélni JD-vel is. Aika, ha megkérhetlek, te is ide jönnél?

Read More...

TheElf created a new topic ' Banda alapadatok' in the forum. 2 years ago

A banda bevételi forrásai kezdetben több irányból jönnek. És ha már azzal néznek el nekik sokszor durva dolgokat is a zsaruk, mint ma egy-egy városban a helyi egyetemi focicsapatnak, mert jó gyerekek ők, akkor bizony a főnök el is várja, hogy ne csak az elnézendő bűnt, de a hasznos dolgokat is lássák belőlük.

  • A helyi rendőrség által ezért vagy azért elnézett cselekményekből is jön be pénz, ha már banda akkor ebben nincs semmi meglepő. Ebben a prostitúció, a CalHot, az illegális pornó, stb. is benne van.
  • "Szürkegazdaság" jelleggel, ha van kurva, akkor Escortként is megy... Ha sok film illegális is, van mellette legális verzió, stb.
  • Ha motort bütyköltök, akkor lehet hivatalos szerviz. Még "gun shop" is lehet papírozva. Ez plusz bevétel is, de...
  • Az utcai bunyó nem csak orkverés, de sport is. Legyen szó sportról, standupról, zenéről, amire összejön a csapat bandán belülről és amit közösen be lehet indítani... A banda által megtámogatott egyéni ötletek, amiben a banda "résztulajdonos".
  • A bandában van olyan aki a pénzhez ért, ergo van hivatalos befektetés is, de ez csak korlátozottan likvid. Ha baj van, arra az esetre.


Read More...

Útvonal

Aktuális gondolatok

Ha saját szerepjátékot alkotnál, legyen az első kérdés az: Van-e valami olyan játék, amivel játszanál, de nem elérhető a piacon?

Bejelentkezés

Bejelentkezés

Kereső