Nyomtatás
Kategória: Novellák, történetek
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

22:00 Helyi idő szerint. Aika a népszerű sorozatokra gondolt. Ott a "különleges ügynökök" reggel megérkeztek a munkahelyükre, s ha nem volt valamilyen különleges eset, késő délután hazaindultak. A valóság azonban más volt. Aika gondolatai visszatértek a jelentéshez amit még el kellett küldenie. Még egyszer átfutotta a fontosabb részeket, majd elküldte a jelentést. Elindult az ajtó felé, hogy kijelentkezzen a napi munkából, már csak a leolvashoz kellett volna, hogy érintse a kártyáját, hogy kijelentkezzen a napi munkából, amikor egy sorozat sípszó új riasztást jelzett.

"Ennyit a hazaindulásról" gondolta kicsit bosszúsan Aika, és visszament a termináljához. Ezúttal becsatlakozott, gyorsabb volt így, mint a billentyűzetet, s egeret használva. Még akkor is így volt, ha nem szeretett becsatlakozni, s nem szerette az oly sok ember fejét díszítő ezüst színű adatjack csatlakozókat sem. A drágább indukciós modellt legalább nem kellett a tükörben látnia, s a becsatlakozás sem járt az ismert kattanással, csak az indukciós adaptert kellett az ismert felületre illeszteni. Megannyi társa a sámánokhoz hasonlítgatta a látványos jackektől való tartózkodása után, Aika viszont megannyiszor biztosított róla mindenkit, hogy ő nem sámán.

Legalább annyira nem akart Sámán lenni, mint amennyire nem akart sem kiborg, sem a virtuális világba zárkózó dekás sem lenni. Mégis ismerősnek látszott számára, mikor a látóterében felvillantak a megszokott szokott menük. Egy pillanatig elidőzött. Úgy döntött, könnyebben elboldogul a "hagyományos felületen", nem kell a teljes virtális valóság. Gondolatban kiadott pár parancsot, a látómezejében megjelentek a riasztás adatai. Gyilkosság, és nemi erőszak, Rentonban. Az áldozat a földi kiszolgálószemélyzet egy tagja, 22 éves, elf. Az eset kapcsán a Lone Star értesítette az egységet.

Aika rápillantott az adatokra... Egy sorozatban most kellene a beosztottjaival közölnei "halott katona", ezzel szemben ezúttal jópár légifelvételt nézett át, persze ez nem volt elegendő az elkövetők felismerésére, de így is némi támpontot nyújtott arra, hogy később más kamerák felvételein milyen járműveket, milyen embereket kell keresni. Aika üzemmódváltásra utasította a kiberterminált. Itt már gyorsabb volt a teljes virtuális valóságot használnia. Pillanatok alatt letöltötte jópár térfigyelő kamera felvételét, s így valamivel jobb képet kapott az elkövetőkről.

Kicsatlakozott, majd elindult a "beton" felé. Szerencséje volt, a helyszín egy park, a mellette lévő parkolót pedig már lezárta a Lone Star, így nem kellett megküzdeni a még ilyenkor is lassan hömpölygő forgalommal, le tudott szállni a tetthely közvetlen környezetében. Ahogy közeledett Renton felé, látta maga alatt elsuhanni a város fényeit. Szeretett repülni, s felülről valahogy a város is kevésbé tűnt elviselhetetlennek.

Renton lakói számára viszont elviselhetetlennek tűnt a zaj, az utóbbi idők bandaháborúi után megszokták a rendőrségi Yellowjacket-ek hangját, a légierő saját nyomozói azonban zajosabb madarakat kedveltek. Furcsamód a drága és zajos gépek használatának gazdasági okai vannak. A zaj miatt ideges polgárok viszont erről semmit sem tudtak. Aika viszont nem az okokkal törődött, élvezte a repülést. Bár szokás szerint később indult mint a riasztásra azonnal reagáló társai előbb ért a helyszínre.

- Szép madár! Jó estét kisasszony! - üdvözölte Aikat a helyszínt biztosító rendőrök vezetője.
- Jó estét őrmester! - felelt Aika.
- Kár, hogy mi a Lone Starnál nem engedhetjük meg magunknak az ilyesmit...
- Azért a szép madárral felelősség is jár - jegyezte meg Aika.

Hogy a terroristák lelövésére, a bogárfészkek "kipucolására", vagy más feladatokra gondolt, azt a rendőröknek nem árulta el, de tény, egy jó ideje nem csak a légierő állományát érintő nyomozások tartoztak hozzájuk, hanem szinte minden olyan belföldi eset, ahol a légierő eszközeire is szükség lehet. A jogosultságok, felszerelés pedig ezzel a feladatkörrel volt összhangban. Persze ilyenkor kamerákat kellett betárazni.

Megérkeztek Aika társai. Az MH-120as helikopter zaja elnyomta az ablakokon kihallatszó káromkodásokat. A jó öreg MH-60as majd kétszeresére hízott utóda félelmetes látványt nyújtott. A légierő különleges egységeinél használt forgószárnyas madárka raktere szinte "tömve volt" a helyszín átvizsgálásához szükséges kellékekkel, a "gépezet" pedig olajozottan működött, még akkor is, ha ilyen helyszínt egyikük sem szívesen látott.


A helyszínen

Aika tudta, ha valakit egy szándékos bűncselekmény elkövetése során megölnek, akár véletlenül is, az gyilkosság. A helyi bandák beavatási szertartása is "közismert" volt számára: A tagjelöltnek egy metahumánt kellett megjelölnie a banda jelével. S ha a bőrbe égetett jelnek ritkán volt mellékhatása, akik inkább áldozatukba vágták a jelet, vagy valamely vegyszerrel maratták az áldozat testébe, s esetleg más kegyetlenséggel is fűszerezték tettüket, azoknál lehetőség volt a súlyosabb következményekre.

Egy gyilkosság áldozatán pedig nem segíthetett a legjobb plasztikai sebész sem, s a klónozott testrészek sem jelenettek megoldást a feltámadásra. A bandaháború során elszenvedett vesztességeket a bandák a tagjelöltek gyors beavatásával pótolták, így pedig a metahumánok elleni erőszak olyan méreteket öltött, amit már a Lone Star sem hagyhatott figyelmen kívül. Hiába nem zavarná ez a helyi "zsarut", akinek nem feltétlenül van hivatástudata, inkább egy rendőri szolgáltatóként működő multinacionális cég alkalmazotta, a cégnek már pusztán üzleti érdekből is tennie kellett valamit.

Tudta jól, a kiérkező zsaruk közül a többsége a seattle-i központ állományába tartozott, s a belső elhárítás nyomozói is ellepték a környéket, hogy a helyi kollégáik ne tudják a bandák ügyeit eltusolni. S pontosan tudta, Austinból is érkezett a belsősöknek erősítés, látta a Lone Star-os lajstromjelű gépeket amik egymás után érkeztek a napokban, s halotta, hogy az FBI is elkezdett érdeklődni a helyi bandákról. Mondván kapcsolatuk lehet a Human Nationnel, vagy az Alamos 20000-rel.

Ez az eset is a bandák ámokfutásához tartozott. A helyszín sem adott sokkal több támpontot ennél, a légifeltételek viszont használhatónak tűntek, miként a helyszínen készült fotók, videofelvételek is. Kerestek mikronyomokat, ujjlenyomatot, DNS bizonyítékot, begyűjtötték a támadók itthagyott eszközeit, készült sokszáz felvétel, megnehezítendő a bíróság munkáját. A bürokrácia már csak ilyen, minden bizonyítékot meg kell osztani a bírósággal.

Már akkor, ha lesz tárgyalás.

Rentonban a metahumánok ellen elkövetett bűncselekményeknek alíg 10%-a jutott el bírósági szakaszba, a bandák által elkövetett hasonló ügyek esetében pedig még rosszabb volt az arány. A helyi Lone Star-ra nem igazán lehetett számítani. Mint a helyi ügyészekre sem. De ez az ügy javarészt a katonai igazságszolgáltatáson belül marad, szövetségi ügy. Így nehezen tehetnek keresztbe.

Aika mindenesetre bekérte a kapcsolódó ügyekkel kapcsolatos adatokat. Alig ért vissza a bázisra, máris látta, hogyan próbálták meg a Lone Star helyi zsarui ellehetetleníteni a nyomozást. Jól jött nekik, hogy ezúttal nem ők az illetékesek, s megmutathatják, más sem találná meg itt az elkövetőt. Örültek, hogy így talán sikerül megvédeniük a rasszista cimboráikat.

A helyi zsaruk minden adatot igyekeztek átküldeni ami felesleges, márpedig ha minden rendszer nélküli adat és jelentéshegyben kell megtalálni az összefüggéseket, akkor a helyszín közelében talált járművek közlekedési kihágásainak részletes dokumentációja, a tulajdonosok mobiltelefonjaira vonatkozó híváslisták és cellainformációk több hónapra visszamenőleg, a park területén az elmúlt öt évben történt lopásokról szóló tanulmány minden volt, csak nem hasznos. Ellenben innentől ezek is hozzájárulhattak az átláthatatlan bizonyítéktengerhez.

Aika elgondolkodott egy pillanatra.

A saját maguk által gyűjtött bizonyítékmennyiség sem lesz csekély. Becsatlakozott, és elkezdett cellainformációkat gyűjteni.


Közvetett bizonyíték

Pontosan tudta, hogy a légifelvételek csak közvetett bizonyítékot jelenthetnek, és ennek alapján még egy házkutatásra sem sok lehetősége van, de néhány motort sikerült azonosítani, az alapján pedig a tulajdonosok cellainformációt le tudta kérdezni. Nem lepte meg őt, hogy ez alapján a park környékén sem jártak, ellenben az adott hívószámmal rendszeresen használt telefonok saját szériaszámát figyelve újabb telefonszámokhoz, újabb cellainformációkhoz jutott. Ezek helyzete pedig egy szakaszon egybeesett a kamerákkal megfigyelt motorokéval, s azt is sikerült igazolni: Nincs más telefon, ami a motorokat követné.

Bár a telefonok már a parktól távolabb elnémultak, sikerült azonosítani, hogy ezek kikapcsolása mely más telefonok bekapcsolásával esik egybe, és az út másik szakaszán ezek az eldobható telefonok kísérték a motorokat. Az átirányítások beállításait idejében sikerül megszerezni, mielőtt a szolgáltató törölte volna őket. Ezzel a Lone Star biztosan késne, így pedig az eldobható telefonokat is sikerült a motorok tulajdonosaihoz kapcsolni.

A Cellainformációk viszont igazolták, hogy az eldobható telefonok a bűntett idején a parkban voltak. A vásárlást pedig olyan bemutatóra szóló kártyákhoz sikerült kötni melyet az eldobható telefonok vásárlása előtt és után is használt az egyik bandatag. Csupa olyan adat amihez a mezei Lone Star zsaru nem jut el. Még akkor sem, ha akarna.

"Igen, a motorok és a telefonok valóban jártak a helyszínen, de sok törvényes motorosklubot próbáltak már bűnbandák úgy lejáratni, hogy a motorjaikat kölcsönvették, s bűncselekményeket követtek el, e becsületes polgárok ellen pedig semmi közvetlen bizonyítékot nem tudnak felmutatni." Aika szinte maga előtt látta a hasonló érvelést, a rasszista helyiekből álló esküdtszéket. Ő pedig elf, és nem is "fehér."

S persze tudta, hogy több tucat tanú lesz aki szerint a srácok a klubházban iszogattak a többiekkel. A bandaszerelés miatt az ujjlenyomat sem valószínű, a felhasznált eszközök többségét viszont nem lesz könnyű megtalálni. Maradnak a mikronyomok a ruhán, vagy maradhat bármi videó amit a banda készített. Esetleg lehet egy kis "horgászás élő csalival". Egyik sem tűnt túlzottan erős bizonyítéknak.

Aika azonban több más telefonszámot is a bandához tudott kötni, és megszerezte az engedélyeket ezek lehallgatásához és követéséhez. Innen pedig tudta, több bandatag mozgását nagyfelbontású felvételeken tudja majd dokumentálni. Azaz számíthatott még nyomokra.


Pénzmozgás

Aika tudta, hogy a banda bemutatóra szóló kártyájához tartozó pénzügyi adatokat nem tudja közvetlenül megszerezni, de tudta figyeltetni az ehhez tartozó számlát megcélzó tranzakciókat. Márpedig a bandát figyelve egyre több számla lesz bevonható a körbe. Több nyommal és több idővel rendelkezett mint a Lone Star nyomozói és ő nem is akarta eltussolni az ügyet.

A reális erőfeszítéssel nem követhető kódolt adatfolyamok megvédhették volna a banda titkait, de a pénzmozgás adott pár áruló bizonyítékot. Mire a társai beértek az irodába, már megtalálta a banda egyik tárhelyét, s sikerült a bandát néhány olyan rasszista honlaphoz kötni, mely akár az Alamos 20000 terrorszervezethez is köthető volt. Az előfizetések erre elegendőek voltak.

Kicsatlakozott. Éppen idejében, hogy lássa az irodába beérkező társait.

- Josh, utánanéznél néhány számlának? Azt hiszem tudjuk használni az ottani pénzmozgásról szóló adatokat.
- Igen, főnök. - felelt Josh, minden meggyőződés nélkül.
- Valami baj van? - Kérdezte Aika.
- Csak nem hiszem, hogy ezt fel lehetne használni - adott hangot Josh a véleményének.
- Nem lesz könnyű - Helyeselt Tommy.
- Önmagában nem is, de akad egy apró ötletem - felelte Aika.
- Mégpedig? - Kérdezte Tommy.
- Eddig is találtam már némi tárhelyet ami a bandához tartozik, érdekelne a tartalma, s érdekelne van-e másik. És érdekelne van-e kapcsolat a helyi zsarukkal is.
- Értem, főnök. - Josh már tudta mit kell tennie és Tommyt sem lepte meg, hogy egy tárhelyet kellett átvizsgálnia.

Aika megannyi rasszista fórumon próbálta meg a gyanúsítottak névvel vállalt írásait bizonyíthatóan összekötni az anonim írásokkal. Nem volt kellemes élmény ezeket olvasni. De legalább megtudta, hogy a rasszisták szerint az elfekkel az a baj, hogy többezer évig lehetnek nyugdíjasok, és közben sosem mennek nyugdíjba, végtelenségig építik a karrierjüket, és néhányszáz év alatt annyi gyereket szülnek, hogy az ember lesz a kisebbség. Az orkok rövid életük miatt szaporák, nem jut idejük iskolára.

Aika elgondolkodott egy kicsit a saját számláján való pénzmozgásról, az inflációról... Nem szívesen élne akár csak 100 év múlva sem a ma elérhető nyugdíjból, s abban bizts volt, hogy 100 év múlva az emberek megfiatalítását szolgáló technológia sokkal fejlettebb lesz a mainál, a különbségek javarészt eltűnnek. A rasszista bandák pedig többe kerülnek a társadalomnak mint a metahumánok.

A sok megkérdőjelezhető érv mellett persze egy kevés bizonyítékot is talált, sikerült összekötni egy azonosított felhasználót egy anonimmal, s az egyik banki tranzakció így egy olyan felhasználóhoz is kapcsolódótt aki tudott róla, hogy egy Alamos 20000hez kötődő oldalon fizet a tagságért.

Ez az egy tranzakció elég lehet ahhoz, hogy a helyi bíróságot kihagyva rögtön szövettségi szinten induljon az ügy, terrorizmus támogatása vádjával, alaposan meggyengítve az elkövetők esélyeit. Sikerült követnie a pénz szagát.


Telefon

Aikát egy cseppet sem lepte meg, amikor a Lone Star egy nyomozója kereste telefonon. Már várta a beszélgetést, és abban is biztos volt, hogy több más nyomozó is fogja keresni, s köztük lesz olyan is, aki leginkább az ügy eltussolásában lesz érdekelt. Tudta, hogy sokan pont ezekkel a hívásokkal fogják gyanúba keverni magukat.

- Jó reggelt, Stevens hadnagy vagyok, a Lone Star-tól. - mutatkozott be a vonal másik végén lévő rendőr.
- Jó reggelt hadnagy, miben segíthetek?
- Érdeklődni szeretnék, mire jutottak az esetükkel, számos bizonyítékot át kellett küldenünk, így a saját nyomozásainkal nehezen haladunk, ha pedig önök is úgy látják, hogy a mostani ügyből esetleg nem lesz semmi, akkor célszerű volna mielőbb visszakapnunk ezeket a bizonyítékokat.
- Alig néhány óra tellt el az eset óta, nem sok okot látok arra, hogy egy esetet valaki ilyen hamar lezárjon. - válaszolt Aika, akinek nem volt gyakorlata a "költséghatékony céges munkatempóban," annál több az alaposságban.
- Lehetséges, ám a bandákra eddig sem sikerült semmit rábizonyítani, így nem hiszem, hogy megérné túl sok energiát fecsérelni az esetre. Az pedig, hogy nincs értékelhető bizonyíték, hiába a hatalmas bizonyítékhegy, hamar kiderül. - Érkezett a borítékolható ellenérv.

Aika nem tudhatta, hogy az elfelejtés mellett érvelt a nyomozó, vagy csak a saját időbeosztásából, a "gazdaságos céges rendőrségből" indult ki.

- Néhány értékelhető nyom azért akad. - válaszolt azért teljes nyugalommal.
- Igazán? Elmondaná mire jutottak?
- Egy tea vagy kávé mellett megbeszélhetjük délután - próbálta meg Stevens hadnagyot lerázni Aika.

Délelőtt sor került pár hasonló beszélgetésre. Aika pedig megosztotta a neveket egy régi ismerősével a Lone Star belső elhárításánál, így hamar sikerült elérni, hogy az ő szolgálati telefonjaikat figyeljék. Erre a belsősöknek joga van. A Lone Star zsaruk jelentős része céges állampolgár, akire a cég saját törvényei vonatkoznak. A belsősnek mindent szabad. A telefonáló nyomozók pedig bizonyára nem tudták, hogy Aika ilyen kapcsolatokkal rendelkezik, arra pedig még kevésbé számítottak, hogy ők is a gyanúsítottak listáján vannak.

S az is kiderült, hogy Stevens hadnagy és több társa is előszeretettel látogattak rasszista fórumokat. A megfigyelt telefonok listája pedig szépen lassan bővült. Míg a bandatagok telefonjaira könnyen meg lehetett szerezni az engedélyt, a zsarukéra nehéz lett volna. Ám rendőrök telefonjait a Lone Star engedély nélkül is lehallgathatta, Aika pedig kapcsolatain keresztül könnyen hozzá tudott férni ezekhez az adatokhoz.

A lehallgatás azonban nem sok eredményt hozott, hiszen a rendőrök szinte mindegyike elújságolta, hogy akadnak nyomok az ügyben. És bizony egyikük sem volt túl jó véleménnyel az elfekről. A híváslistákat összevetve a bandatagok híváslistájával azonban akadt egy egyezés. Aika pontosan tudta, hogy ez az a nyom amiről nem akar délután beszélni a tea mellett, a híváslisták, cellainformációk így várhatnak, ezek nélkül a banki információkról sem tud beszélni.

Maradtak hát a fényképek.


Házimozi

Aika megkereste Tommy-t, aki a tárhelyen található videókat vizsgállta át. Aki ezeket készítette többnyire vigyázott rá, hogy a megörökített bűncselekmények elkövetői ne legyenek azonosíthatóak. Tommy azonban minden megtett, hogy tükröződő képekből, árnyékokból és egyéb részletekből felépítsen egy használható képet. Nem volt könnyű feladat, de nem is volt lehetetlen.

Aika átnézett pár felvételt Tommyval, aki közben elmagyarázta milyen nyomokra figyelt, akár beültetések szériaszámáról, akár anyajegyekről vagy bármely más azonosítható adatról legyen szó. Tommy számos bandatagot azonosított. Ez pedig jó hír volt még akkor is, ha egy ilyen kép viszonylag gyenge bizonyíték, a képfeldolgozó programok előző generációja ugyanis számos olyan hibával rendelkezett amik miatt már sehol nem fogadták el.

Tommy azonban az új 8.0s verziót használta, ami az új szakvélemények szerint már elég ahhoz, hogy az ezzel nyert kép bizonyíték legyen. Gyenge bizonyíték, de bizonyíték. Néhány házkutatási parancshoz elég kell, hogy legyen. A házkutatások, orvosi vizsgállatok pedig hozhatnak néhány újabb eredményt. Ez pedig elegendő lehet jópár bandatag bevarrására, de mégsem ez az ideális megoldás, hiszen a bandatagot pótolnák, s minden menne tovább.

Aika intézkedett, a gyanúsítottak lakásának titkos átkutatására kért engedélyt. A behozandó gyanúsítottakat pedig csak engedélyköteles kibernetikus beültetésekkel való visszaélésért kezdte el köröztetni. Ezt ugyan némi pénzbírsággal megússzák, s az előzetesen túl egy napot sem ülnek érte, de számos vizsgálatot indokolhat, ezzel pedig mikronyomokat találhatnak, mintegy véletlenül. Ráadásul az elkövetők elhitetik, ha meg is vannak, akkor is csak "adócsaláson" kaphatják el őket. Az igazi ügyet megússzák.

Aika és Tommy mikor egy kis szünetet tudtak tartani a videók átnézésében ebédet rendelt. Ezúttal Aika fizetett, s a Tommy által megszokottnál drágább ételek is belefértek. Az ebéd alatt beszéltek a teendőkről, a házkutatások eredménye számos újabb ellenőrizendő felvételt hozhat. Aika persze tudta: Amíg nem a friss esethez kapcsolódnak a felvételek, hanem régebbi bűncselekményekhez, addig vita lehet az illetékesség kapcsán, a sorozatjelleg elég volt ahhoz, hogy a házkutatás megtörténjen, de a későbbi illetékességi vitákat nem előzi meg.

Aika számára a délután fontos lesz az orvosszakértő és a vegyészszakértő meglátogatása, Tommy számára pedig marad a házimozi.


Délután

A délután Aika számára az orvosszakértőnél kezdődött, majd a vegyészszakértő következett. A rengeteg különböző adat megemésztésére azonban nem maradt idő, hiszen a délután egy fontos találkozóra is sort kellett keríteni a Lone Star jópár képviselőjével. Lezuhanyzott, átöltözött, és közben megpróbálta kitalálni, mit is mondhat majd ezeknek az embereknek anélkül, hogy felfedné a lapjait. Akadt jópár bizonyítéka, amiről nem feltétlenül kívánt beszélni. Meg kellett szorongatni a bandatagokat, ehhez nem fért kétség. Mint ahhoz sem, hogy Aika nem elsősorban a bandatagokat tekintette az "ellenségnek".

Gyanújáról persze nem beszélt saját társaival sem, ha van eszük ők is rájönnek azokra az apróságokra amiket Aika látott. Ezt a fajta megértést viszont nem lehet lehallgatni. Minden motort, ruhát, telefonot végig tudott követni a banda székházához, és minden kapcsán több hét anyaga erősítette meg a bizonyítékot. Videók, híváslisták, múltbéli felvételek. Ha sok nyommal a Lone Star átlagos nyomozói nem is tudnának mit kezdeni mégis csak elsőrangú nyomok voltak.

Még az is stimmelt, hogy a klubház erre az időre több alkoholt rendelt, bulira készültek. Szinte kínálta magát a magyarázat: Megünnepelték a beavatást. Csakhogy sokmindent nem mondhatott el a Lone Star nyomozóinak, nehogy kiszivárogjanak a részletek, így keresett sok más bizonyítékot is. Így pedig már nem volt olyan tiszta a kép. De akadt egy egyszerű történet amit előadhatott: tudja, hogy melyik banda motorjait, egyenruháját látta, meg is találta őket a városban, s a kiberpengék miatt behozat pár bandatagot, megpróbálja megtörni őket.

Ez a helyi zsaruk számára nyom is lesz, meg nem is. Nem kell felfednie a kártyáit. Nem kellett beszélnie sem a telefonokról, sem a pénzmozgásról, sem a mátrixban talált bizonyítékról, sorozatjellegről, de még a profilról sem. A profil volt ugyanis az első bizonyíték ami nem stimmelt. A buli, és jól ismert banda motorok kapcsán is akadtak kérdései, de ezeket egyelőre megtartotta magának.

Felhívta egy barátját.

- Hello Rob, pár kollégáddal találkozok nemsokára. Jó lenne, ha egy barát is jelen lenne a Star-tól, ha ráérsz, vagy akad aki ráér a fiúk közül... rendben, átküldöm az időpontot és a POI-t.

A rövid beszélgetés után elindult a belvárosba. Pontosan tudta, hogy kávé, tea és néhány fánk mellett egyérdekes beszélgetésre is kell számítani. Megérkezett a kiszemelt kávézóba. Rob, s négy cimborája már benn ült, vártak rá. Néhány fahéjas fánkot, forró csokit, és némi teát rendeltek a számára.

- Hi, látom nem hagytok egyedül, nemsokára itt lesznek a többiek is - szólt a Lone Star SWAT feliratú gyakorlót viselő barátaihoz.

- Jól tippelek, hogy nem csak utcai bandákról van szó? - Kezdte Rob a beszélgetést

Aikát nem lepte meg, hogy barátja hallott az esetről, mint az sem, hogy maga is utánanézett pár dolognak. Végigpillantott a társaságon. A mellettük pihenő gépkarabélyok tárán lévő piros csík egyértelműen jelezte: Nem kábítólövedékekkel készültek.

- Lehet, de itt egyelőre zsarukkal beszélünk, s ha jól sejtem velük egy oldalon állunk.

A SWATosok értették a célzást. Úgy helyezték el a fegyverzetüket, hogy az ne legyen feltűnő.

- De mint mondtam, azért szükségem van néhány barátra - mosolyodott el Aika.


Bizonyítékok

Aika barátai nem csak a mostani beszélgetésről tudtak, de abban is biztosak voltak, hogy Aika a beszélgetés után Renton felé veszi az irányt, és ha néhány bandataggal is beszélgetni fog, nem árt medvére tárazni. Miként abban is biztosak voltak, hogy a megjelenő zsaruk többségével nem állnak egy oldalon. Hogy Aika még nem tervezett konfrontációt velük az nem jelenti azt, hogy sikerül megmaradni a békés beszélgetésnél.

Mindenesetre hamar megérkezett a beszélgetés többi résztvevője. Robot meglepte mennyire keveset mond el Aika, biztos volt benne, a lány jóval többet tud, és nem csak a motorokat, egyenruhákat azonosította, és nem is csak tiltott kiberver miatt lesz ma beszélgetés a bandázgató srácokkal. Aika elég nőiesen öltözött ahhoz, hogy elárulja: fel akarja hívni magára a banda figyelmét.

Pár csomag fánk elfogyott, mire minden rendőr megnyugodott, van is nyomozás, meg nincs is. Mikor a többség elindult, Aika is autóba ült. Renton, egészen pontosan a banda klubháza felé vette az irányt. Nem igazán lepte meg, hogy alig, hogy kiszállt a kocsiból jópáran körbeállták.

- Mit akarsz itt kicsi elf, nem tudtad, hogy veszélyes környék ez a hozzád hasonló széplányoknak - nevettek fel páran a bandából

- Többre tartom azokat akik nem hátbadöfnek, hanem nyíltan megmondják a véleményüket. Még akkor is, ha esetleg furcsa jeleket festenétek rám... - felelt Aika utalva a banda megannyi tagja által hangoztatott véleményre: Őket inkább az őszinteség motiválja mint a tiszta rasszizmus.

- Bátor kislány vagy, ez tetszik, csak tudod nem szeretjük errefelé a hegyesfülű bérrabszolga tündérkéket, bár érdekes filmeket lehet velük forgatni. - Hangzott el a válasz az egyik bandatagtól, aki közben Aika blúza felé nyúlt.

- Nem vagyok bérrabszolga. És szerintem azt sem bírod ha valaki kölcsönveszi a mocikat

- Ki merné kölcsönvenni a mi motorjainkat? - A bandavezér szavára minden bandatag megtorpant. Ha a főnök úgy akarja, beszélgetés lesz a móka előtt.

Aika kiterített elé pár fényképet: - Ti gondolom több tisztelettel viselitek a banda színeit

- Jó a szemed kislány, és van némi eszed, nem csak a melleid figyelemreméltóak... Elbeszélgethetünk ezekről a képekről egy pofa sör mellett. - A képeken látható dátum elég volt ahhoz, hogy felkeltse az érdeklődését.

A banda tagjai nem igazán értették miért is kell egy elf "szukát" sörözni hívni. Jó-jó szemrevaló darab, de ugye egy alkalmi játékszert akinek nem kell beleegyezni a dolgokba felesleges meghódítani. A bandavezértnek azonban más szándéka volt.

- S miért segítene minket egy elf? - Nézett végig vendégén a banda rettenthetetlen vezére.

- Ha jól tudom a metahumánoknál egy dolgot utálsz jobban, a képmutatást. Ahogy a céges világ a szemedbe mosolyog és hátba szúr, mert így politikailag korrekt. Ezt mindketten utáljuk, az őszinteséget mindketten kedveljük. - mosolyodott el Aika. - Meg aztán, ha az értékén ítélsz meg mindenkit, s ez fontos neked, lesz ami fontosabb szempont, mint a fülem. - Utalt újra a banda értékrendjére

- Jó okok, hogy segíts, s jó okok, hogy ne kételkedjek a fotókban, honnan vannak?

- Térfigyelő kamerák...


Rohadt zsaru?

- Rohadt mocskos zsaru, megsütünk és megnyúzunk élve - reagált az egyik bandatag a hírre.

- Kuss legyen, Billy vagy beverem a pofád - utasította rendre a bandavezér

- Nem szeretjük a rendőröket - folytatta Aika felé fordulva

- Akkor nézd meg Billy telefonját - kezdte el mondandóját Aika, de Billy megpróbálta volna beléfojtani a szót, ám furcsamód Billy került a földre.

- Mint mondtam, nézd meg Billy telefonját, két zsaruval is rendszeresen beszél a Star-tól, s ő szerezte azt a piát is ami kiütött benneteket. - Többen Billy segítségére siettek volna, ha a bandavezért nem tartja vissza őket egy intéssel.

Billy telfonja árulkodott.

- Willheim Jobs, fedett Lone Star nyomozó, csakhogy pár ügyéről nem tudnak a főnökei...

- Rohadt belsős ringyó, errefelé megnyúzzuk a besúgókat, árulókat - szólalt meg Billy, végig sem gondolva, hogy a belsősök emlegetésével végleg leleplezte magát.

Aika a bandafőnök felé nézett: - Gondolom kezd érdekelni, honnan tudtam, hogy zsaru? Vagy ha nem hozzád, és nem is a Star-hoz hűséges Willheim Jobs nyomozó, akkor vajon kihez? Miért akar titeket megszívatni?

Nem várta meg a választ, elkezdte mesélni, mit és honnan is tud.

- Nehezen volt hihető egy olyan beavatás amit előtte ünnepeltek meg, és amin nincs újonc... Szép és jó nyomok vezettek a bandához, de a színeket nem jól viselték pár képen, és ez a furcsaság elég volt ahhoz, hogy tudjam kik nem voltak benne a beavatósdiban...

Aika megmutatta a képeket a bandának.

- Meg ez nem is a ti stílusotok. 5 éve egyetlen egy ügyben sem volt halott, de még ilyen súlyosságú sérülés sem, nem illett bele a dolog a profilba. Többnyire festék volt, ami pár hét alatt lekopott. Ellenben, ha annak hiszek amit hallok rólatok, s az esküdtek is ennek hisznek, mind akasztófára kerültök. Nos inkább adtam nektek egy esélyt. Ti annak hisztek amit az elfekről hallottatok?

A banda vezére elgondolkodott: - Nem. Nem rossz elf vagy te, még akkor sem, ha te is sokáig élsz. De azt pl. nem hiszem, hogy a banda jelével hajlandó lennél kidekorálni egy metahumán bőrét... Így beavatásra nem kell számítani - felelte szinte nevetve

- Honnan tudtad, hogy nem szoktam sminkelni? - Kérdezte Aika nevetve... - De jó barátok kedvéért kivételt tennék - Tette hozzá mikor a többiek abbahagyták a röhögést.

- Nos, akkor gondolom azt is elmondod, miért is kerestél meg minket, kicsi elf...

Aika ránézett Billyre: - Elsősorban miatta. De nem ártana, ha valaki bejönne velem. Papíron kiberverbirtoklás lesz a vád, körbe is nézünk... De elsősorban azért kell, a kihallgatóban feltűnés nélkül beszélhessek vele, beszélőn pedig ti tehessétek meg ugyanezt. Ha nem dolgozunk együtt páran rátok verik a balhét. Az nektek is rossz lenne, meg nekem is.


Új barátok

A bandavezér Aikára mosolygott. Hiába a hegyes fülek, tetszett neki a lány. Nem volt hülye, kiállt az igazáért, bátor is volt, segített másokat. Egyáltalán nem olyan volt amilyennek az elfeket ismerte. Akár a hegyes füleiről is könnyű volt elfelejtkezni, és még a jelvénye sem sokat számított. Biztos volt benne, a többség szívesen látta volna ezt a belevaló kislányt a bandában. Egy sportosabb motor illett is volna hozzá, és pontosan tudta a banda többsége már egy ilyen paripa hátán próbálja a vendégüket elképzelni, és nem áldozatként.

- Azt hittem inkább barátkozni jöttél - jegyezte meg

Aika elmosolyodott, egy pillanatig elgondolkodott mit is érdemes erre válaszolnia, mert nem akarta sem megbántani a bandát, sem egy hirtelen nagy barátkozásba belekezdeni.

- Szerintem ha csak szépen mosolyognék, kedves lennék, nem sokat érnék el. Ha kiállok sok közös cél mellett, és ki is húzlak benneteket a bajból, akkor csak eszetekbe jut, hogy a hegyes fülek ellenére is lehetek barát. De igazad van, illene legalább bemutatkoznom.

Aika bemutatkozott, kezet nyújtott. Azt eddig is tudta, hogy a bandavezér Tim, de a többiek kapcsán immár a beceneveket is ismerte, akad köztük "Cowboy", "Sapka", "Szépfiú" és még ki tudja hány beszédes név. Az udvariasnak szánt bemutatkozás, és a szinte kötelező egymás egészségére lehúzott sör után, Tim vacsorát rendelt magának és a vendégének.

- Mindenképp be akarsz vinni valakit? - Kérdezte Aikától

- Nem sok más választásom van, ha ide jövök tárgyalni, esetleg bandajeles sminkben távozok, hamar oda lenne a nyomozás. És azt hiszem ti is értitek, miért akarom a valódi bűnöst elkapni ahelyett, hogy titeket küldenélek akasztófára.

- No igen, valaki elárult minket - jegyezte meg Tim, és közben gyilkos pillantást vetett Billyre

- Nem ő a nagyobb baj szerintem. De ha többet mondhatnék, többet tudnék, nem lennék itt.

Tim elgondolkodott

- Úgy gondolod, ha spicli volt itt, akkor lehetnek poloskák is, és ezért sem beszélhetsz?

- Túl friss az ügy, hogy sokat mondhassak. De tudod mit, lehetnek poloskák is, azokon meg ujjlenyomatok. Ha kijön pár zsaru mert hallotta mi történt, és ők kutatják át a helyet elviszik. Ha mi, akkor van plusz bizonyíték.

Elővett egy előre megírt hozzájárulást a klubház átkutatásához. A bandavezér aláírta. Mindketten pontosan tudták, lehallgatják őket, de abban is biztos volt, hogy elég nagy bajban vannak, a házkutatás pedig az ő érdekükben történik. Aika igyekezett észrevétlenül leadni egy előre megbeszélt riasztást, miközben arról beszélt, hogy majd a "finom steak" után hív erősítést. Igyekezett elaltatni pár ember gyanakvását.

Ezt sikerült is elérnie, Stevens hadnagy eddig a csúcsforgalomban hiába igyekezett barátaival a klubház felé megelőzni a katasztrófát, előtte a város másik felébe hívták őket a főkapitányság emberei, hangsúlyozandó milyen fontos együttműködni a katonai nyomozókkal, a szövetségiekkel. Nehezen is jutottak ki az irodákból, a csúcsforgalom is megnehezítette a dolgukat, így nem tudtak idejében odaérni a klubházhoz amikor rájöttek: Komoly a baj.

Tim intésére pár bandatag is körbenézett a klubház körül. Jól ismerték a terepet, a környéken "elrejtőzött" rendőrök pedig nem is csináltak túl nagy titkot a jelenlétükből. Hiszen a célpontjuk számára is furcsa lenne, ha a gyanúba keveredett banda környékén nem lenne jelentős a rendőri jelenlét. A cél pedig az volt, hogy ezek Lone Star egységek legyenek, ne katonai nyomozók. A bandatagok hamar jelentették is a SWAT egységek jelenlétét.

Tim aggódni kezdett:

- Ha jól emlékszem te nem a Star-tól jöttél, és pont áruló zsarukat keresel. Itt vannak a Lone Staros cimboráik

Aika elgondolkodott

- Még nem állunk ostrom alatt, és hamarosan az én cimboráim is ideérnek. De addig is...

Elővett egy furcsa kütyüt, megnyomott rajta egy gombot

- Elnémítom a poloskákat.

Hamarosan komoly zaj hallatszott a hátsó udvar felől. Aika emberei megérkeztek. Tim kipillantott a zaj forrására, majd megjegyezte:

- Azt hittem a katonai zsaruk maximum helikopterrel járnak

- Van ugyan a városon belüli mozgáshoz szükség esetére helikopter, de amikor tehetjük inkább az Osprey IIket használjuk.

Aika tudatosan felejtette el említeni a jobban felfegyverzett gépeket. A kiérkező emberei pillanatok alatt átvizsgálták a klubházat, pedig egyiküknek sem jutott túl sok alvás az utóbbi időben. Az igazsághoz persze az is hozzátartozott, hogy dönthettek volna akár úgy is, hogy "high tech" eszközökre bízzák a teljes házkutatást, de szándékosan döntöttek inkább a javarészt hagyományos módszerek mellett: nem akarták minden titkukat felfedni.

Alig fejezték be a házkutatást, máris újabb jelentős zaj hallatszott kívülről. Megérkeztek a helyi Lone Star korrupt nyomozói, és medvére táraztak. Aika emberei pedig láthatóan nem voltak igazán felfegyverezve. A bandatagok hamar puskákat ragadtak, ám őket is meglepte az amit a klubház előtt láttak.

A rendőrök ugyanis javarészt egymásra lőttek. Aika pontosan tudta mi történt. A SWATosok akiket a banda kiszúrt egytől-egyig az ő barátai voltak, és leadták a drótot a belső elhárításnak a sáros rendőrökről, így Stevens hadnagy és társai a belső elhárítás és a város legkeményebb SWATos alakulatai által felállított csapdába szaladtak bele. A hivatalos felszólítás, azonosítás és parancs nélkül a klubház ellen indított támadás pedig elegendő volt ahhoz, hogy a SWATosok jogszerűen lőhessenek.

Aika rámosolygott Timre: - Mondtam, hogy a srácok kiállnak a barátaikért. A parancsnokukkal együtt tettem le a mesterlövész vizsgát. És valahogy nem vidítja fel az ötlet őket, hogy egy korrupt kolléga egy régi jóbarát felé lövöldözik.

A kinti harc nem tartott sokáig. A banda tagjai közül 2en sérültek meg még a harc legelején, a 10 támadó közül csak 3 volt életben, és ők is sérülten, fogságban. A SWATosok közül senki sem sérült meg.

A beérkező SWATosok hamar közölték Aikával, hogy a 3 fogoly közül egyiket sem kaphatja meg kihallgatásra, mindegyiket viszik Austinba. Tim panaszkodott, hogy a "Star biztosan eltusolja" majd az ügyet, de a beérkező SWATos leintette:

- Ezek közül egyik sem jön vissza élve, de a családjuk javát sem véletlenül tartóztatták le.

Aika visszakérdezett: - A családjaikat is letartóztatták?

A SWATos egykedvűen jegyezte meg: - Austinban már eldöntötték, hogy árulók.

A kommandós igyekezett megelőzni az újabb kérdéseket és sietve távozott. Aika viszont nagyon nem értette, honnan is tudtak az esetről Austinban. Szánt szándékkal olyan helyről kérte a lehallgatást, ahonnan nem juthatott el az információ Austinig ilyen gyorsan.

Tim ránézett: - Gond van?


Cégek és terroristák

- Ha az ügyről Austinban is tudnak, az nagyon nem jó hír.

- Kiengedik őket?

- Azt biztosan nem. Sőt. Ellenben néhányan szépen bekavartak a nyomozásomba.

- Akkor nem kell bemennem?

- Ez most bonyolult kérdés - jegyezte meg Aika, de megjegyezte magának, a bandavezér lenne az önként jelentkező ha valakit be kell vinnie.

- Nem értem, mi köze ehhez Ausitinnak?

- Emlékszel miket írtál a fórumra, miért rossz, hogy egy elf örökké élhet? Nyugdíj, karrier, 6 gyerek, sokminden. Nos még nem vagyok nyugdíjas, nem akarok politikus lenni, így sok előléptetést sem akarok. És gyerekekkel sem kell számolnod. De a hosszú élet sok jó barátot jelent, sok helyről. Sok jó emberrel tanultam egy helyen. Ezek közül van aki ma Austinban van. Igen, a Lone Staros nagykutyák között. Ő ember, mégis ő van magasabb polcon. Nem véletlenül nem akartam nem akartam neki szólni.

- Ugyanis nem szereti, ha sokat kockáztatok, ő inkább politikus alkat, nem szeret a tűzvonalban lenni. És azt sem szereti, ha a barátok vannak ott. De abból, hogy Austinban a fejesek foglalkoznak az üggyel az is következik, hogy mégis megtudták mi is folyik errefelé. Ez viszont nem jó hír. Ugyanis ez csak akkor lehet, ha eleve komolyabb nyomozás volt errefelé. Ahhoz viszont Stevens hadnagyék kicsik.

Tim nem értette mit jelent az amiről Aika beszélt, így elsősorban annál ragadt le, hogy Aika olvasta az írásait. És pontosan tudta, hogy bántó lehet a lány számára. Márpedig egyre inkább biztos volt benne, hogy ő és a teljes családja, baráti köre elsősorban Aika lelkiismeretes munkájának köszönheti az életét. Ha máshoz kerül az ügy, akkor jó eséllyel halottak lennének. Amíg Aika a válaszokon gondolkodott, információt keresett, ő elvette egy bandacsaj smink készletét és lerakta Aika felé.

- Kevesen tettek annyit a bandáért mint te, és ha már a beavatás kapcsán említetted a sminkelést... Elkértem Clara smink készletét. Remélem senkinek sincs ellenvetése!

A banda legrasszistább tagja is megértette miért akarja a főnök bevenni az elf lányt, így tiltakozás helyett éljenzés volt a válasz, és ez bizony értésére adta Aikának, hogyha nem akarja nagyon megsérteni őket, továbbra is számítani akar a bandára a nyomozásban, akkor bizony "egy metahumánra kell rajzolnia a banda jelét". Egy rúzzsal a kézfejére rajzolta hát.

A bandatagok annak ellenére nevettek a dolgon, hogy pontosan tudták, még veszélyben lehetnek.

Tim meg is kérdezte Aikát, miért olyan gondterhelt, és tehetnek e valamit a fiúk azért, hogy felvidítsák.

- Láttad a képeket, volt egy csomó cellainformációnk, akadtak számlák, sokminden. Könnyű lett volna a gyilkosságot hozzátok kötni, és szerintem arra is megvolt az esély, hogy ne helyi bíróság döntsön. Mivel a klub és pár rasszista terrorista között is lehet kapcsolatot találni, ezért szövetségi ügy, és terrorizmus a vád. Ilyen tippeld meg, mit dönt egy esküdtszék aki a rasszizmus látszatát is kerülni akarja.

- Lett volna egy szép megnyert ügyem. Csakhogy, hamar kiderült, hogy ezt a bizonyítékot egy köztetek lévő beépített zsarunak is köszönhetem, míg a többiek őszinték, bátrak és inkább maguk harcolnak, minthogy az Alamost pénzeljék, aki embereket, a haverjaitokat is fenyegeti.

Tim közbevágott: - Te elf vagy, és mégis a barátunk vagy. Téged soha nem bántanánk. Az Alamos viszont nem válogat.

- Nem rólam van most szó, a lényeg az, hogy valaki be akart titeket mártani. Az volt a cél, ha én kaplak el benneteket, akkor is megvan a nagy fogás, kevésbé kell a többi banda után nyomozni. Ha a Lone Star kap el, akkor nem szándékosan töketlenek, hanem "természetes", hogy a többi bandát nem kapják el, más se tudná. Ismét nem kell nyomozni.

- Sok olyan banda van aki hasonlónak akar látszani. Ugyanezek a színek, ugyanez a jel, de mégis mások. Számomra ti igaz emberek vagytok, de ők nem. Míg egy metának értésére adjátok a véleményt, de ha barát akkor azt is, addig ha jól tudom a többi banda nem így tesz. Az ilyen bandák pedig az ellenségeitek.

Tim és a banda egybehangzóan jelezte: A "pozőr férgeket el kell takarítani".

- Csakhogy az árulónak és cimboráinak ezért nem voltatok jók. Nekik olyan kellett aki pénzért mindent megcsinál, akár egy baráttal is kegyetlen, ha 5 nuyent kap az anyját is eladná. Nem a zsaruknak dolgozott, hanem annak ahonnan a pénz jön. Titeket küldött volna a levesbe, hogy az ellenséget megvédje. Azért öletett volna meg, hogy a többiek a hozzám hasonló elfekkel csinálhassanak filmeket.

A bandán látszott a felháborodás, ha az árulót nem vitték volna el a rendőrök, már bizonyára nem élne... A bosszúszomj mindenkin egyértelmű volt.

- A többi bandát védő, az ügyeiket eltussoló zsaruk terve egyszerű volt, és úgy gondoltam, pénzért csinálják, nincs mögöttük igazi hatalom. Bármekkora bűn is ez, ezzel viszont nem foglalkoznak Austinban. Mert a Lone Star nem állami rendőrség, hanem cég. AA osztályú megacég, saját törvényekkel, stb.

A banda most a cégeket kezdte el szidni, de hamar eszükbe jutott, hogy "most hátha céges pénzen nyúzzák meg az árulót". Ez valahogy megnyugtatta őket. Ezért még egy AA osztályú megacégnek is képesek voltak megbocsájtani.

- Ez is elég némi erősítéshez, rendcsináláshoz. Ez nagyon komoly különbség. Ha viszont a Lone Star úgy érzi, ők is célpontok, nagyobb dolog van készülőben, akkor sok dolog megváltozik. Láttam én, hogy nem csak technika érkezett a városba, hanem jópár rendőr is. De az meglep, hogy a fejesek is Seattle-re figyelnek. Valami nagyobb dolog van készülőben.


Számok és magyarázatok

A banda jóval kevésbé érdeklődött az okok felől, őket inkább az érdekelte, hogy hány zsaru tevékenykedik a környékent, miért, mire kell számítaniuk. A saját túlélésükért kezdtek el aggódni. S észre sem vették, de máris úgy döntöttek Aika tanácsát várják. Milliónyi kérdést tettek fel "a banda legújabb tagja felé". Hiszen így, hogy tudják, hogy új zsaruk vannak a városban, és ez a banda kapcsán is nyomoznak, minden trafipax is gyanússá vállt. Azt pedig láttak eleget az elmúlt két hétben, most pedig még arra is emlékeznek amit igazából nem is láttak.

- 2-3 napja rendszeresen érkeznek Lone Star-os gépek a reptérre. Láttam köztük egy Gulfstreamet, és pár Boeinget. Zsaruk, főnökök, felszerelés. De a reptéren még nem tudtam, hogy ezek ide jöttek, de egyre inkább gyanús, hogy itt van dolguk.

Tim visszakérdezett:

- Nem lehet, hogy csak a haverjaid szóltak a főnökségnek

- Nem hiszem, ők ritkán szólnak. Inkább megoldják a maguk módján. Mondjuk 7.62×51mm jut eszembe.

- Az valami speckó lőszer? Nagyobb mint a .223as? - Kérdezték páran a bandából, akik nem nagyon voltak tisztában a mértékegységekkel.

Aika egy képen gyorsan megmutatta a különbségeket a két lőszer között.

- Ez régebbi, de a mesterlövészek használják

- Nem jobb az új? - Kérdezte meg Sapka

- Attól függ mire. Az új lőszerből egy 10 kilós ládában belefér 660 lövésre elegendő, míg a régiből csak 280. De a régi pontosabb, nagyobbat üt. Ha az a kérdés, hogy tömegben, rosszul célozva hány embrt tudsz megölni, sokszor még a .223as is nagy. Ha viszont pontosság kell? Átütőerő? 1 lövés, 1 legyőzött ellenfél? Ezért kevesebb lőszerbe pakolsz nagyobb tűzerőt? Nos akkor igazából az én puskám lenne a jobb. Az 14.5ös

- 145? Az nem kisebb mint a 223? - Kérdezett vissza egy bandacsaj, aki bizony még a saját pisztolyával is hadilábon állt.

Aika ismét magyarázott, megmutatott ezt, azt. Sőt, úgy döntött, behozza a fegyvert is megmutatni. Legalább addig is gondolkodhatott az eset valódi hátterén.

Míg a banda tagjai a fegyverzetet tanulmányozták kicsit ránézett, hogy melyik ismert Lone Star-os emberek jöhettek ide. Akadt köztük egy mágikus ügyekkel foglalkozó főnök is. S akadt összekötő aki részben a terroristák ellen léphetett fel.

Bár nem volt mágus, szerencséjére sámán sem, mégis érezte ez a kulcs: Az itteni bűnök nem csak üzletet jelentettek, hanem asztrális háttérzajt is keltettek, formálták a világát. Mágikus terrorizmus. Ez pedig már nagy ügy, indokolja a nagykutyák jelenlétét.

- Folytatjuk -

Találatok: 130230

Comments on 8.0 - Első rész

Be the first to comment
Please login to comment


You don`t have permission to comment here!

This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.