Nyomtatás
Kategória: Novellák, történetek
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

#MeToo, kezdte Vivian sokkoló üzenetét az ismert közösségi oldalon. Eszébe jutott 2 füttyszó és vagy 3 kéretlen dicséret, amit talán nem is az ő füleinek szántak. És legalább 8-an megnézték, ami illetlennek tűnt. Talán kelletlen is volt a számára? Leírta mindet, hiszen a #MeToo arról szólt, mindenki írja le, ha ilyen történt vele. Hiszen tudja jól mindenki, ez márpedig zaklatás. Ő pedig megígérte, hogy leírja


Vivian sosem vitatkozott a definícióval. Szabad országban élünk, a törvény szerint ilyen erkölcsi kérdésekben mindenkinek joga van meghozni a definícióját. Ha zaklatás, hát zaklatás. Azt kérték írja meg. Sokkoló részlet, nem csak egy lány volt a célpont, hanem valaki, aki asperger szindróma miatt eleve nehezebben kezeli a hasonló helyzeteket.
„Jogom van szexinek lenni, úgy öltözni” – Ütős folytatás. Joga van felhívni magára a figyelmet, még akkor is, ha vannak olyanok, akiknek ez nem tetszik. Amíg a törvények határain belül marad, a többieknek viselni kell. A miniszoknya ellen nincs safe space. És a mostani véleménye elől se bújhatnak el.
És pont ezért mindenkinél, aki mondott valamit, fütyült vagy nézett választania kellett, kicsit áldozat lesz, sérelmet gyűjt, elrontja a napját, vagy elismeri, hogy a másiknak is joga van felhívni magára a figyelmet, véleményt mondani még akkor is, ha éppen nem tetszik. Ez nem sérelem, és a srácok a maguk bájosan primitív módján kedveskedni akartak, dicsérték. Neki nem ilyen társaság kell, tovább sétálhatott.
„Nekik meg joguk van véleményt nyilvánítani, akkor is, ha az zavar. De a kéretlen bókot nem csak sérelemként lehet megélni, hanem mosolyogva megköszönhető és elhárítható dicséretként is. Szóval köszi srácok!” – Írta a post végére.
Folytonos csipogás vagy 100 értesítés. Hol like, hol azt eltüntetve gyűlölködés. De volt olyan is aki inkább utóbb dicsért. A nap végére jön egy várt kérdés is egy felháborodott feministától: „És te, aki így kigúnyolod a feminizmust, mit fogsz csinálni, ha segítség kell, mert megerőszakoltak?!”
Vivian mosolyogva válaszolt. „Nagyon fogok reménykedni, hogy nem lesz olyan kampány, ami szerint a nemi erőszak az gyakorlatilag ugyanaz, mint a kéretlen bók. Mert, ha nem ugyanolyannak látják, több segítséget kapok. De tudni fogom, hogy egész addig életemben több ezer közül az az egy pasi akarta, hogy ilyen történjen velem. De csak ma, csak itt ugyanezt akarta 113-ból 113 feminista nő.”
– Eszti, ezt nézd meg! – mutatta a kérdést és a válaszát a barátnőjének.

Találatok: 15176

Comments on Vivian dühe

Be the first to comment
Please login to comment


You don`t have permission to comment here!

This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.