Nyomtatás
Kategória: Novellák, történetek
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Vivian az órájára pillantott. Van még ideje, a cipő vásárlás rövidebb időt vett igénybe a vártnál, s a pláza éttermi kínálatára sem pazarolt sok időt. S ha nem is a szokott helyen jár, azért felismeri egy kedvelt autósbolt hálózat logóját. Mosolyogva lép be az ajtón, itt nem lesz sem szörnyű zene, sem rémes cipők, és még átverős akcióra sem kell számítani.

Van, amit rendelnek. Van, amit kérni kell. De akad olyan is, amit ő maga választhat ki. Neki pedig a cipőbolti tortúra után egyszerűen kellett a lehetőség, hogy érdekes dolgok közül is válogasson. Persze az egyik eladó rögtön észreveszi a csinos nőt, s a cipőbolt logójával ékes papírszatyrot. Ki ne akarna egy csinos lánynak segíteni?
– Szia, miben segíthetek?
– Szia… Azt hiszem nem tudsz segíteni, még nem tudom mit fogok vásárolni.
Ritka az, hogy egy csinos lány térjen be, a többségük a szerelőre hagyja az alkatrészvásárlást. Hozott alkatrészből nem szeret egyetlen szerelő sem dolgozni. S egy tanácstalan lány által választott, sokszor nem megfelelő, alkatrész jó ok erre.
– Mégis, mit mondott a szerelőd? Mi romlott el az autódban?
– Szerelőm? A srácok nem mondták, hogy valami elromlott volna.
– Ajándékot veszel a barátomnak?
– Nem. Alkatrészt, saját felhasználásra, csak még nem döntöttem el, hogy milyet.
Határozottan furcsa válasz. Az ember általában tudja, hogy mire van szüksége. A srác láthatóan nehezen értette meg azt, hogy Vivian jelenleg válogatni akar.
– Ne nézz már ilyen értetlenül! Nem elsősorban alkatrészre van szükségem, hanem talán csak magára a vásárlásra.
– Ééértem – Érkezett a válasz. A megnyújtott é nem kevés bizonytalanságról árulkodott.
– Tudom, manapság, ha dicséred, az zaklatás, ha rossz véleményed van róla, az verbális erőszak, ha pedig segítenél, nettó szexizmus, mert a lányról tudatlanságot feltételezel, de azért a legtöbb nő emberből van. Ha rossz napunk van, egy kellemetlen program miatt, akkor könnyű egy kisajándékkal meglepni magunkat és némi örömmel kompenzálni.
– Ezért vettél cipőt már jó előre az autósbolt előtt?
– Na ez tényleg szexista volt. A cipőboltot utálom…
– Ezért is tetted az autósbolt elé, hogy utána itt vidítsd fel magad. Mondjuk Brembo fékekkel.
A remek mentő ötleten Vivian is nevetett. Több barát is megígértette vele, hogy este beszámol a saját szexizmussal, zaklatással kapcsolatos tapasztalatairól. A srác mentett, kihúzta magát a listáról, sőt beszélgetést is kezdeményezett.

Találatok: 14953

Comments on Vivian játékai

Be the first to comment
Please login to comment


You don`t have permission to comment here!

This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.